Jasno
14°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Tri predvianočné tragédie: Dvaja ľudia zahynuli pri dopravných nehodách, tretieho zachytil vlak
Zdielať na

Tri predvianočné tragédie: Dvaja ľudia zahynuli pri dopravných nehodách, tretieho zachytil vlak

PARTIZÁNSKE/ BELADICE/ MARTIN / Pod kolesami vlaku v Partizánskom zomrel 43-ročný muž. Ďalšia dopravná nehoda bola na ceste medzi Beladicami a Novou Vsou nad Žitavou. Vrazil do stromu, nemal šancu prežiť. Tragickú dopravnú nehodu riešia aj policajti z Martina. Zrazilo sa tu osobné auto s malou dodávkou, jeden z vodičov po prevoze do nemocnice zomrel.

Predvianočný čas si vyžiadal tri tragické nehody. Jednou z nich je aj zrážka vlaku so 43-ročným mužom. Ten vošiel na koľaje na bicykli napriek tomu, že boli spustené závory. Rušňovodič už zrážke nemohol zabrániť. 43-ročný muž mal namierené do práce. Podľa svedkov pred závorami zastavil. Pozrel sa na obe strany a zrazu vyrazil vpred. "Cyklista prišiel na priecestie tesne pred prichádzajúcim vlakom, ktorý o zachytil," uviedla Katarína Kuzmová, hovorkyňa KR PZ Trenčín. Muža odhodilo do jednej strany, jeho bicykel do druhej.

"Muž po zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," dodala Kuzmová. Znalec z odboru cestná doprava opisuje každú zrážku osoby a vlaku za tragickú. "Vždy, keď dôjde k zrážke vlaku a osoby, tak to je nepomer a je to tragické," uviedol Milan Holéci. Hovorca ZSSK povedal, že cestujúci z rýchlika prišli do Bratislavy s meškaním 131 minút. "Približne 30 cestujúcich čakalo vo vlaku, kým si polícia zdokumentovala udalosť," dodal. "Dychová skúška rušňovodiča bola negatívna," informovala hovorkyňa. Polícia začala podľa jej slov trestné stíhanie pre prečin usmrtenie. Príčiny tejto nehody sú predmetom vyšetrovania. 

Nezvládol riadenie a narazil do stromu

Nehoda sa stala včera na ceste medzi Beladicami a Novou Vsou nad Žitavou. "22-ročný vodič vozidla AudiA4 sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, následkom čoho zišiel z cesty," priblížila hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. Mladík, sa už domov nikdy nevráti, náraz nemal šancu prežiť. Po čelnom náraze do stromu zostalo auto zdemolované. Vo vnúti bol vodič zakliesnený.

"Príslušníci okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru začali ihneď po príchode s vyslobodzovaním vozidla pomocou hydraulického náradia," informovala Michaela Gundová, hovorkyňa HaZZ Nitra. "To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok bude známe po vykonanej súdnej pitve," uzavrela Borloková. Podľa informácií televízie JOJ na mieste sa nenašli žiadne stopy po brzdení. Vodič zrejme podcenil mokrú cestu a išiel rýchlo. Rodinu zosnulého Mária čakajú najsmutnejšie sviatky. Polícia vyzýva vodičov k opatrnosti. 

Tretia nehoda bola tiež smrteľná

Tretia nehoda sa stala v Martine, kde sa osobné auto zrazilo s malou dodávkou. Pri nehode sa obaja vodiči zranili, ten mladší po prevoze do nemocnice žiaľ zomrel. Za volantom malého dodávkového vozidla sedel 64-ročný vodič, nemal šancu zabrániť stretu s autom ktoré sa objavilo v jeho jazdnom pruhu. Za volantom škodovky, ktorá sa na neho rútila, sedel 34-ročný šofér. "Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel pri schádzaní z cesty I/65D na cestu I/18 s vozidlom do protismeru, kde došlo k stretu s protiidúcim vozidlom Nissan, ktoré viedol 64- ročný vodič," priblížila hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová.

Je možné, že pre mokrú cestu vodič škodovky dostal v pravotočivej zákrute šmyk. Hasiči ho zo zdemolovaného auta dostali cez spolujazdcove dvere. "Záchranári na mieste oživovali 34-ročného muža, ktorého následne s traumou previezli do nemocnice v Martine," uviedla Petra Klimešová. Podľa slov Gabriely Kremeňovej utrpel vodič zraniena, ktorým žiaľ v nemocnici podľahol. 

Polícia vyzýva vodičov i chodcov k nadmernej opatrnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy