Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Záhadná smrť nezvestného muža. Telo našli v potoku pred domom
Zdielať na

Záhadná smrť nezvestného muža. Telo našli v potoku pred domom

ZBUDZA / Polícia vyšetruje záhadné okolnosti smrti 46-ročného muža. Jeho bezvládne telo objavili v stredu 20. decembra v potoku pri rodinných domoch. Marek zo Zbudze bol nezvestný od minulého týždňa, kedy sa nevrátil domov.

​Hasiči vytiahli z potoka telo muža. Pravdepodobne ide o Mareka, ktorý bol niekoľko dní nezvestný. Z domu vraj odišiel ešte minulý týždeň a odvtedy sa nikomu neozval. Jeho najbližšia rodina mala o neho veľký strach. Ich najhoršie obavy sa žiaľ potvrdili. "Ďalšími vykonanými úkonmi bolo zistené, že ide o 46-ročného muža z okresu Michalovce," priblížila Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Telo muža objavili v miestnom potoku pred rodinným domom, kde žil so svojou mamou. Podľa susedov bol starým mládencom. "Nebol zlý človek, ku každému bol dobrý. Také reči mal, ale ublížiť by nikomu by neublížil," opísal nebohého muža sused. 

Cudzie zavinenie nebolo vylúčené

Za akých okolností muž zomrel, zisťujú policajti. Jednou z možných verzií je, že do potoka nešťastne spadol. "Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie, preto na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy," informovala Ivanová. "Kto povie ako sa stalo, nikto nevie. Možno že mal aj vypité," dodal sused nebohého muža. 

Marekove bezvládne telo ležalo v potoku pod strmým svahom. Na breh ho vytiahli hasiči. Zásah bol pre nich pomerne komplikovaný. "Osoba bola v hĺbke asi tri metre. Osobu sme vytiahli pomocou rebríka a nosítka, tým že sme ho vlastne priviazali na to nosítko a vytiahli na breh vonku," uviedol Štefan Lendač, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Michalovciach. "Po ukončení obhliadky miesta udalosti bolo vo veci začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodala Ivanová. "Nemám slov, je mi ťažko. Ďakujem všetkým, ktorí sa na tom podieľali," povedala sestra nebohého muža. 

Súvisiace články