Jasno
21°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Smrteľná nehoda: Muž stratil kontrolu nad vozidlom a narazil do stromov
Zdielať na

Smrteľná nehoda: Muž stratil kontrolu nad vozidlom a narazil do stromov

BANSKA BYSTRICA / Tragická nehoda na strednom Slovensku. Krátko pred Vianocami prišiel o život 41-ročný otec dvoch malých detí. Osudnou sa mu stala cesta domov. Neďaleko Hornej Mičinej pri Banskej Bystrici stratil nad autom kontrolu a to sa zrútilo z cesty.

​​Auto našli niekoľko metrov pod cestou, zakliesnené medzi stromami. Policajtom chvíľu trvalo kým ho našli, lebo ho z cesty nebolo vôbec vidieť. Nehoda sa stala pri Hornej Mičinej, muž sa v pondelok 8. decembra neskoro večer zrejme vracal z práce. Za svojou rodinou žiaľ už nedocestoval. Nad autom stratil kontrolu v jednej zo zákrut a dole pod cestou skončilo v stromoch. Niektoré silný náraz zlomil, iné vyvrátilo aj z koreňmi. Keď prišli na miesto záchranné zložky, vodiča našli zakliesneného za volantom.

"Po príchode sme zistili, že auto mimo vozovky, vodič bol vo vozidle. Osobu sme vyslobodili z auta a odovzdali rýchlej zdravotnej službe," ozrejmil Slavomír Dendis z Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. Vznik nehody oznámil na linku 112 systém eCall zabudovaný v osobnom aute Škoda Karoq. Ide o systém tiesňového volania z vozidiel.

Za volantom úradoval alkohol 

Žiaľ pomôcť mu už nedokázali. Zraneniam podľahol na mieste. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie a do vyšetrovania pribrala aj znalca z odboru cestnej dopravy, ktorí budú pomáhať pri objasňovaní okolností tejto tragédie. Či sa pod nehodu podpísala rýchla jazda, precenenie síl alebo iná príčina, tak to budú vyšetrovať. Nariadená súdna pitva ale potvrdila, že muž z Hornej Mičinej sedel za volantom pod vplyvom alkoholu. Podľa našich informácií sa mal vracať z vianočného večierka. "Podľa predbežných výsledkov zo súdnej pitvy, bol v krvi vodiča zistený alkohol s hodnotou viac ako jedno promile," dodala Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy