Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Brutálna vražda 19-ročného mladíka. Po mladom otcovi zostali dve malé deti
Zdielať na

Brutálna vražda 19-ročného mladíka. Po mladom otcovi zostali dve malé deti

SHEFFIELD / V Spojenom Kráľovstve vyšetrujú tragédiu spojenú so Slovákom. V britskom meste Sheffield brutálne zavraždili 19-ročného mladíka. Polícia pracuje s viacerými verziami. Po mladom otcovi zostali dve malé deti.

Smrť len 19-ročného mladíka mobilizovala rómsku komunitu v britskom Sheffielde. Osudným sa mu stal výstrel z pištole počas hlbokej noci na ulici Page Hall Road. Mladého muža najskôr s ťažkými poraneniami previezli do miestnej nemocnice, tam však na druhý deň zraneniam podľahol. Pitva následne ukázala, že zomrel na následky jedného strelného poranenia.

Po 19-ročnom Kevinovi ostala manželka a dve malé deti. Rodina, s ktorou tam žije, dostáva špeciálnu psychologickú pomoc. "Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme v našich komunitách bojovali proti zločinu so zbraňami, ale bez pomoci verejnosti to nedokážeme. Tí, ktorí sa rozhodnú nosiť na našich uliciach strelné zbrane, vystavujú nevinných miestnych ľudí nebezpečenstvu a je dôležité, aby sme ich čo najrýchlejšie vypátrali," informovala vrchná vyšetrujúca dôstojníčka Joanne Kempová.

O dva dni neskôr sa policajtom podarilo zadržať muža. Malo by ísť o prvého podozrivého, 41-ročného Albánca ktorého bosého kukláči eskortovali do cely policajného zaistenia. Do pátrania po páchateľovi sa pustili miestne policajné špičky. No a teraz prišli s ďalšou správou. "V súvislosti s incidentom sme už zatkli tri osoby, ale stále potrebujeme, aby verejnosť prišla s informáciami o tom, čo sa stalo v utorok v skorých ranných hodinách," uviedla Kempová.

Polícia tak zadržala ďalších dvoch podozrivých - 21-ročného muža z Manoru a 23-ročného z Walkey. Sheffield je známy početnou rómskou komunitou zo Slovenska. Na tomto mieste pritom dochádza k viacerým incidentom, ktoré polícia musí riešiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy