Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragédia na koľajniciach: Muža zrazil vlak, bližšie okolnosti vyšetruje polícia
Zdielať na

Tragédia na koľajniciach: Muža zrazil vlak, bližšie okolnosti vyšetruje polícia

VÍTKOVCE / Ďalšia tragédia na koľajniciach, tento raz na Spiši. Jazdu vlakovej súpravy prerušil muž v koľajisku. Rušeň ho zachytil a muž nemal šancu prežiť. Doprava na hlavnom ťahu meškala desiatky minút.

​Muža zrazil vlak Intercity, ktorý smeroval z Viedne do Košíc. Vošiel do koľajiska náhle a postavil sa chrbtom k vlaku. Hasiči aj záchranári vyrážali do Vítkoviec zachraňovať ľudský život, žiaľ, boli už bezmocní. "Boli sme vyslaní k osobe, ktorá bola zakliesnená pod vlakom. Keď sme prišli na miesto, zistili sme, že osoba nie je zakliesnená pod vlakom, ale nachádza sa v prednej časti vlaku," informoval Ľubomír Karkula, veliteľ zásahu HaZZ SNV. 

Polícia spočiatku muža nevedela identifikovať, nakoľko nemal pri sebe žiadne doklady. Odhaliť totožnosť im pomohol miestny obyvateľ. Zistili, že nebohý pochádza z vedľajšej dediny. "43-ročný muž utrpel pri zrážke zranenia nezlučiteľné so životom. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška, výsledok bol negatívny. Bližšie okolnosti polícia vyšetruje. V danej veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Vo vlaku čakala približne stovka cestujúcich. Dokumentovanie nehody trvalo dlhé hodiny a pre zlý terén nemohli cestujúci vystúpiť. Vlak zastavil asi 200 metrov od dediny uprostred poľa a lesa. "Vlak Intercity dostal po jedenej hodine ráno od polície súhlas na odchod do cieľovej stanice v Košiciach. Celkové meškanie vlaku bolo cca 320 minút," informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy