Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Schovať kľúče od auta nestačí. Na ceste zrazili opitého chodca
Zdielať na

Schovať kľúče od auta nestačí. Na ceste zrazili opitého chodca

NACINA VES, OKRES MICHALOVCE / Dva a pol promile. Také množstvo alkoholu mal v dychu chodec, ktorého zrazilo osobné auto. 48-ročný muž chcel prejsť na druhú stranu cesty. Nehoda sa stala vo štvrtok 14. decembra večer v obci Nacina Ves a to priamo pri miestnom pohostinstve.

Podgurážený chodec vošiel náhle do cesty vodičovi auta. Ten sa mu aj napriek snahe už nedokázal vyhnúť. 48-ročný Jozef sa pokúšal prebehnúť z jednej strany cesty na druhú. Bol už takmer pri krajnici, keď do neho narazilo auto. "Sme išli z chodníka a on vybehol na cestu. A ja som ho už nestihol zachytiť," povedal kamarát chodca. 

Stačilo pár metrov

Len pár metrov od miesta, kde došlo k zrážke, je priechod pre chodcov. Muž si ale cestu skrátil mimo neho. Za jeho riskantným správaním sa s najväčšou pravdepodobnosťou podpísal alkohol. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom, chodec mal v dychu v prepočte 2,5 promile," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Jana Mésarová.

Chodec po zrážke s autom spadol na cestu. S poranením hlavy ho záchranári previezli do nemocnice. "Podľa predbežnej lekárskej správy chodec utrpel zranenia s dobou liečenia viac ako 7 dní," dodala hovorkyňa. Bližšie okolnosti zrážky policajti vyšetrujú aj za pomoci znalca z odboru dopravy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy