Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Krádež vzácnych mincí: Zlodeji si odniesli 27 historických kúskov za viac ako 12-tisíc eur
Zdielať na

Krádež vzácnych mincí: Zlodeji si odniesli 27 historických kúskov za viac ako 12-tisíc eur

TRENČÍN / 27 historických mincí za viac ako 12-tisíc eur skončilo v rukách zlodejov. Tí úradovali na burze starožitností v Trenčíne. Stačila chvíľa nepozornosti a majiteľ o ne prišiel. Páchateľa nasnímala kamera.

"Je to dosť korún, človek sa za tým nabehá, hnevá ma to," vyjadril sa okradnutý zberateľ Erik. Historické mince zbieral niekoľko rokov a stáli ho nemálo peňazí. V priebehu niekoľkých minút o ne prišiel.

Okrem zberateľov prišli totiž na burzu do Trenčína aj zlodeji. Boli úspešní. Priamo pri čine jedného z nich nasnímala kamera. "Škatuľu si zavrel, položil na druhú, dal si to pod tašku a odchádzali spolu," dodal zberateľ. 27 vzácnych mincí bolo preč. Hoci to zistili rýchlo, zlodeja už nenašli. "Škoda je nejakých 12 000 eur. Medzi nimi boli rakúske mince, dukáty, historické mince," povedal Erik. Zlodej podľa svedkov nebol sám. Mal dvoch komplicov.

Oveľa viac svetla do prípadu by mohol vniesť jeden muž. Práve on bol so zlodejom po celý čas v očnom kontakte a zberateľov zamestnával. "Prišli traja páchatelia. Jeden zabával, druhý taktiež, ja som sa otočil a dve škatule zlatých mincí zmizli," komentoval. "Polícia začala pátranie pre prečin krádež. Po páchateľovi pátra," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy