Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Päťdesiatnik tvrdil policajtom, že má vodičák už 40 rokov. Všetko vysvetlila dychová skúška
Zdielať na

Päťdesiatnik tvrdil policajtom, že má vodičák už 40 rokov. Všetko vysvetlila dychová skúška

BRATISLAVA / Kuriózny prípad podguráženého vodiča v Bratislave. 50-ročný muž parkoval v zákaze a dostal papuču. Policajtom následne tvrdil, že má vodičák už 40 rokov a že sa mýlia. Problém však nastal až vo chvíli, keď si opitý neváhal sadnúť za volant.

Stalo sa to krátko po polnoci. Opitý muž sa vracal z pohostinstva a smeroval k svojmu autu, ktoré mal zaparkované na Viedenskej ceste v Petržalke. Po tom, čo si všimol, že je na ňom papuča, okamžite volal policajtom. "Muž zaparkoval auto za značkou zákaz státia, preto mu mestskí policajti umiestnili na koleso blokovacie zariadenie," informovala Barbora Krajčovičová, hovorkyňa Mestskej polície v Bratislave.

Hoci sa mu policajti snažili niekoľkokrát vysvetliť, prečo má na aute papuču, podgurážený muž stále trval na svojom. "Snaha policajtov bola márna. Muž pokutu odmietol zaplatiť možno aj vďaka vplyvu svojho kamaráta, ktorý tvrdil, že je držiteľom vodičského oprávnenia už 40 rokov a policajti v tomto prípade nemajú pravdu," priblížila Krajčovičová

Obidvaja muži pritom svorne tvrdili, že vodičské preukazy majú 40 rokov. To by minimálne v prípade vodiča znamenalo, že ho dostal už keď mal 10 rokov. "Vzhľadom na to, že muž odmietal zaplatiť blokovú pokutu, prípad sme odovzdali na dopravný inšpektorát, kde bývajú pokuty už výrazne vyššie ako tie, ktoré dávajú mestskí policajti," uviedla Krajčovičová.

To ale nebolo všetko. Opitý muž totiž nasadol do auta a pokúsil sa odísť. Policajtom sa ho však spoločne s druhou hliadkou podarilo zastaviť. "Privolali sme príslušníkov z Policajného zboru, ktorí vodiča podrobili dychovej skúške," informovala Krajčovičová. Muž nafúkal 1,67 promile. Na krku má teraz podozrenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo hrozí až ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy