Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Dráma na hraničnom priechode: Vodič prerazil zábradlie a zrútil sa dole
Zdielať na

Dráma na hraničnom priechode: Vodič prerazil zábradlie a zrútil sa dole

KOMÁRNO / Pravdepodobne nevoľnosť spôsobila pondelkovú (11. 12.) dramatickú nehodu na hraničnom priechode v Komárne. Auto prerazilo zábradlie a spadlo z 8-metrovej výšky na breh Dunaja. Vodič (72) pravdepodobne počas jazdy upadol do bezvedomia.

Krátko popoludní vošlo do prvej kruhovej križovatky na hraničnom priechode Komárno – Komárom Škoda Enyaq. Za volantom sedel 72-ročný muž. Auto zrazu zmenilo smer, namierilo si to k budove zmenárne, avšak pomedzi stĺpiky. "Akurát som sa vracala s obedom a vidím, že ide auto na budovu zmenárne. Pozerám, že nechce zastať. Zrazu sa zvrtlo doprava, trochu spomalil a potom som už len počula škrípanie bŕzd," opísala incident Brigitta Mihalovics, pracovníčka zmenárne.

Auto vyšlo na chodník. Prešlo takmer 150 metrov popri zaparkovaných autách bez toho, aby ich čo i len poškrabalo. Policajt z hliadky, ktorá vykonáva kontrolu na hraničnom moste, sa rozbehol, aby vodiča zastavil, ten ale nereagoval. "Počula som, ako vrazil do značky a do smetiaka a zrazu obrovský náraz," uviedla Mihalovics.

Auto prerazilo zábradlie a padlo na strechu, vodič zostal zakliesnený v ňom. Po páde z 8-metrovej výšky sa vo vozidle aktivovali všetky airbagy. Na miesto boli vyslaní hasiči, záchranári a v strede kruhovej križovatky hraničného priechodu pristál aj záchranársky vrtuľník. "Vodiča sme museli vyslobodzovať z auta ručne, poskytli sme predlekársku prvú pomoc a asistovali sme záchrannej službe," informoval Attila Tóth, veliteľ zásahu HaZZ Komárno.

Vodiča sa podarilo stabilizovať, vrtuľník ho s mnohopočetnými poraneniami v ohrození života previezol do novozámockej nemocnice. V aute mal muž preukaz zdravotne ťažko postihnutej osoby. Podľa informácií TV JOJ nie je vylúčené, že trpel cukrovkou a za volantom zrejme po hyperglykemickom šoku upadol do bezvedomia. "Nevidela som, či bol vodič pri vedomí, nevedela som sa sústrediť, veľmi som sa zľakla," uviedla Mihalovics. "Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina sú predmetom vyšetrovania," uzavrela Jana Šinková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre

Súvisiace články

Najčítanejšie správy