Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Pondelok sa začal tragicky. Chodcovi sa stalo osudným prechádzanie cez cestu
Zdielať na

Pondelok sa začal tragicky. Chodcovi sa stalo osudným prechádzanie cez cestu

NITRA / K tragickej dopravnej nehode došlo v pondelok 11. decembra v Nitrianskom okrese. O život prišiel 56-ročný muž, ktorému sa stalo osudným prechádzanie cez cestu mimo priechodu pre chodcov.

"Dopravní policajti z Nitry boli vyslaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala v ranných hodinách na ceste I/64 v Nitre v časti Horné Lúky," informovala polícia na sociálnej sieti. Pri prechádzaní cez cestu prišiel o život 56-ročný muž. "Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k zrážke medzi vozidlom Škoda Octavia a chodcom, ktorý prechádzal cez cestu mimo priechod pre chodcov," priblížila polícia.

Chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. "Policajti 43-ročného vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom," informovala polícia. Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina sú predmetom vyšetrovania.

Polícia vyzýva chodcov, aby pri prechádzaní cez cestu použili priechod pre chodcov, nadchod alebo podchod. "Pred vstupom na vozovku sa presvedčte, či môžete bezpečne prejsť na druhú stranu. Prechádzajte cez cestu bezpečne a jazdite opatrne," vyzvala polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy