Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Bratovi opakovane hovoril, že ho zabije. Nestalo sa to prvý raz
Zdielať na

Bratovi opakovane hovoril, že ho zabije. Nestalo sa to prvý raz

POVAŽSKÁ BYSTRICA / 54-ročný Jozef z Horného Srnia si na súde v Považskej Bystrici vypočul svoj rozsudok za to, že sa vyhrážal zabitím svojmu najbližšiemu príbuznému. Aj za rovnaký trestný čin bol už päťkrát právoplatne odsúdený.

​Muž sa vyhrážal smrťou svojmu vlastnému bratovi Antonovi. "V rodinnom dome povedal svojmu bratovi štrnásťkrát to isté. Že ho zabije," zneli slová sudkyne Lucie Kovačinovej. Jozef bol pri svojich vyhrážkach pod vplyvom alkoholu. "U brata to vzbudilo dôvodnú obavu, nakoľko to nebolo prvý raz, čo sa k nemu obvinený správal agresívne," uviedla sudkyňa. Voči vlastnému súrodencovi ho za agresívne správanie odsúdili aj minulý rok.

Jozef sa zrejme nepoučil a teraz za to, že opäť na smrť vystrašil brata, dostal ďalší trest vo výške 14 mesiacov. "Bol mu uložený nepodmienečný trest a zároveň mu bolo uložené ústavné protialkoholické liečenie na odporúčanie znalca," potvrdila Kovačinová. "Klient sa ku skutku priznal a jeho spáchanie oľutoval," informoval advokát Tomáš Dragula. Verdikt zatiaľ právoplatný nie je. "Obžalovaný s prokurátorom si ponechali lehotu na odvolanie," doplnila sudkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy