Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Prenasledoval ju do práce a v noci jej zvonil na zvonček. Obvinenému hrozí väzenie
Zdielať na

Prenasledoval ju do práce a v noci jej zvonil na zvonček. Obvinenému hrozí väzenie

SNINA / 27-ročný muž ženu prenasledoval niekoľko rokov. Čakal ju pred prácou, sledoval autom a v noci jej vyzváňal na domový zvonček. Za nebezpečné prenasledovanie mužovi hrozí trojročné väzenie.

​"Obvinený ženu čakal pred prácou, vyhľadával ju v mieste jej pobytu a vulgárne na ňu neustále pokrikoval," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Vyhľadával ju všade. Zasielal jej množstvo SMS správ. Neprestal ani v noci, kedy chodieval vyzváňať na domový zvonček. "Muž v konaní pokračoval napriek tomu, že ho žena opakovanie žiadala, aby s tým prestal," dodala Ligdayová. Podľa psychiatričky sa takto správajú len psychicky narušené osoby. "Títo ľudia sú spravidla nositeľmi nejakej psychickej poruchy, ktorú musí diagnostikovať iba odborník," povedala. 

Čo môže zastaviť páchateľa od prenasledovania? 

Podľa odborníčky existuje len jedno riešenie a to, požiadať o pomoc políciu. "Ak nebezpečné prenasledovanie trvá dlho, je to obťažujúce, stresujúce a vyľaká. Spoliehať sa na to, že toho muža to prestane baviť, sa nemusí stretnúť s úspechom," zneli slová psychiatričky Danici Caisovej. Polícia muža už obvinila z prečinu nebezpečného prenasledovania. "Obvinenému Sninčanovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky," doplnila hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy