Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Strašná zrážka s tureckým kamiónom. Vodiča museli vyberať hasiči
Zdielať na

Strašná zrážka s tureckým kamiónom. Vodiča museli vyberať hasiči

ZVOLEN/KRUPINA / Na strednom Slovensku sa stala vážna nehoda. Po čelnej zrážke auta s tureckým kamiónom bol hlavný ťah smerom zo Zvolena na Krupinu neprejazdný. Cestu uzavrela polícia, na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Vodiča auta s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice.

​​Po čelnej zrážke úplne uzavreli hlavný ťah smerom na maďarské hranice. V tiahlej zákrute neďaleko Dobrej Nivy narazilo osobné auto do tureckého kamióna. Po zrážke ich od seba odhodilo a kamión skončil mimo cesty. "Začala vybočovať, prechádzať cez čiaru," uviedol svedok nehody.

Vodič kamióna nám povedal, že sa nárazu pokúšal zabrániť do poslednej chvíle. "Vodič auta asi pozeral do mobilu a prešiel mi do protismeru. Už sa nedalo nič robiť," tvrdí turecký kamionista.

Muža museli z auta vyslobodiť

Vo vozidle značky Fabia sedel starší muž, pokrčené plechy ho na sedadle vodička uväznili. Hasiči ho vytiahli von cez zadnú časť auta. Previezli ho so zlomeninami do zvolenskej nemocnice. Hasiči museli prečerpať pohonné hmoty, ktoré po zrážke unikali do pôdy. "Došlo k roztrhnutiu nádrže," uviedol Lukáš Poništ z Hasičského a záchranného zboru Zvolen.

Cesta bola neprejazdná vyše hodiny, čo výrazne komplikovalo dopravu na tomto rušnom ťahu. Autá uviazli v dlhých kolónach. Ďalšie okolnosti nehody vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy