Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
K záhadnej smrti dôchodcu privolali hasičov. Na noc ho údajne zamykali
Zdielať na

K záhadnej smrti dôchodcu privolali hasičov. Na noc ho údajne zamykali

ŽIHÁREC / V obci Žihárec pri Šali v sobotu 9. novembra objavili v dome nehybné telo 80-ročného dôchodcu. Na miesto vyslali aj hasičov, tí nakoniec nemali čo hasiť. Polícia prijala trestné oznámenie pre podozrenie z usmrtenia.

​Krátko pred 12. hodinou vyslali šalianskych hasičov k domu v Žiharci. Údajné k požiaru a nehybnému telu, ktoré sa malo nachádzať v zadnej časti domu. Na adrese, ktorú hasičom nahlásili, býval 80-ročný dôchodca. Dôchodcu bez známok života objavili v letnej kuchyni. Oheň zvonka prístavbu nepoškodil. Tlelo zrejme len vo vnútri miestnosti, kde aj spával.  "On si musel prikúriť, zima bola. On keď tento dom staval, nemal zavedený plyn, on si s kachľou prikuroval," tvrdí obyvateľka obce Žihárec.

Muža údajne na noc zamykali

O dôchodcu sa podľa informácií zdroja TV JOJ starali. Nosili mu jedlo a na noc ho zamykali, aby ho ochránili pred prípadnými zlodejmi. To, či sa zo zadymenej miestnosti nedostal, keďže dvere boli zamknuté zvonka, alebo z iného dôvodu, je predmetom vyšetrovania. "Poverený príslušník policajného zboru v Šali prijal trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu usmrtenia," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Nitra Viktória Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy