Skoro jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Vulgárne jej nadával a prenasledoval ju: Muž sa nevedel zmieriť s rozchodom
Zdielať na

Vulgárne jej nadával a prenasledoval ju: Muž sa nevedel zmieriť s rozchodom

TRENČÍN / 58-ročný muž niekoľko mesiacov prenasledoval a vulgárne nadával svojej bývalej priateľke. Tá sa, so strachom o vlastný život, obrátila na políciu. Muž bol zatknutý.

Keď sa s ním bývalá priateľka rozišla, nedokázal to zniesť a zo života jej urobil peklo. "Poškodenú prenasledoval pravidelne. Robil to tak, že jazdil za jej vozidlom na svojom motorovom vozidle. Čakal ju na rôznych miestach, aj keď išla domov z práce, pričom jej vulgárne nadával. Žena žiadala rôzne osoby, aby ju sprevádzali domov vo večerných hodinách, pretože sa bála chodiť sama," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa KR PZ Trenčín. "Muž jej často telefonoval, najmä v nočných hodinách. Posielal jej SMS správy a to aj desaťkrát za deň. Používal rôzne telefónne čísla, ktoré si žena postupne blokovala," doplnila. 

Žene vulgárne nadával a vydýchnuť jej nedal ani pri nakupovaní

Žena musela z predajne veľakrát ujsť. Začala nakupovať v inom meste, ale ani to nepomohlo. 58-ročný muž jej bol stále v pätách. Podľa slov psychiatričky to môže prerásť v nespavosť. "Takáto žena určite prežíva dôvodnú obavu o svoje zdravie a život," doplnila. "Poškodenú opakovane urážal a obviňoval z rozchodu. Vyhľadával ju aj pred bytovým domom, kde žena býva a vykrikoval na ňu vulgárne nadávky, čoho svedkom boli aj susedia," uviedla hovorkyňa. Muž aj napriek jej prosbám neprestal, nezostalo jej nič iné, len požiadať o pomoc políciu. 58-ročný Ján skončil v putách. "Takýto človek, keď je v afekte, je schopný aj fyzicky zaútočiť," povedala psychiatrička Darina Hrabovská. 

Prenasledovanie sa koncom júna stalo osudným 40-ročnej žene z Dubnice nad Váhom. Aj jej bol neustále v pätách o štyri roky mladší Ján. Zvykol ju čakať pred domom a napriek jej nesúhlasu ju odprevádzal do práce aj z práce. Nakoniec ju počkal a brutálne dosekal mačetou. Skončil vo väzbe.

To nie je prípad tohto muža. Sudca okresného súdu v Trenčíne ho pustil na slobodu. Stotožnil sa s návrhom prokurátorky, ktorá chcela, aby súd väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka a uložením ďalších povinností. Stanovisko Okresného súdu v Trenčíne znelo tak, že obvineného sudca prepustil zo zadržania na slobodu, pričom mu zakázal úmyselne sa priblížiť k poškodenej na vzdialenosť menšiu ako 50 metrov. "Obvinenému súd zakázal kontaktovať sa s poškodenou a priblížiť sa k jej obydliu a k jej pracovisku na vzdialenosť menšiu ako 50 metrov," znelo stanovisko súdu 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy