Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Pozor na falošné e-cigarety: Môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy
Zdielať na

Pozor na falošné e-cigarety: Môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy

Zdroj: TV JOJ

ŠAMORÍN/ BRATISLAVA / Podvodníci sa najviac zameriavajú na tovar, ktorý je najpredávanejším alebo je aktuálne hitom. V rukách príslušníkov finančnej správy z Colného úradu Trnava tentoraz skončili falzifikáty jednorazových elektronických cigariet poprednej svetovej značky.

​Colníci urobili v civile kontrolný nákup. Prvú chybu urobil majiteľ obchodu, ktorý im nedal bloček. Na mieste dostal pokutu 330 eur. Colníci sa rozhodli poobzerať po predajni dôkladnejšie. "Kontrolou dodržiavania predpisov o duševnom vlastníctve odhalili v tejto predajni 524 kusov jednorazových elektronických cigariet, pri ktorých vzhľadom na ich nízku predajnú cenu vzniklo podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva. Škoda, ktorá by vznikla predajom týchto falzifikátov na trhu ako originálnych výrobkov, bola predbežne vyčíslená na 9 250 eur," informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava. 

Falošný tovar sa neoplatí nakupovať, aj napriek nízkej cene. Môže totiž predstavovať vážne zdravotné riziká. Na jeho výrobu sa používajú nekvalitné a lacné materiálny. V tomto prípade náplne do takýchto cigariet môžu obsahovať nielen neprimerané množstvo nikotínu, ale aj jedovaté látky. Výrobky nie sú spoľahlivo testované a certifikovanou kontrolou neprechádzajú. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy