Skoro jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Policajtovi, ktorý smrteľne postrelil tínedžera, dali podmienku
Zdielať na

Policajtovi, ktorý smrteľne postrelil tínedžera, dali podmienku

BANSKÁ BYSTRICA / Krajský súd v Banskej Bystrici potvrdil dvojročný podmienečný trest pre policajta Vladimíra Nemčoka. Ten v lete 2017 strieľal na unikajúce auto pri Hronskom Beňadiku a smrteľne zranil 17-ročného Tomáša.

Podľa súdu nebolo použitie služobnej zbrane primerané situácii, v aute sa neviezli zločinci. Policajt navyše neprešiel výcvikom na streľbu na pohyblivý terč. Vladimír Nemčok, ktorý počas naháňačky usmrtil tínedžera, dostal dvojročný podmienečný trest s odkladom na tri roky.

"Bál som sa, že to bude horšie, tak v podstate toto som očakával," priznal obžalovaný Nemčok. Pracuje na dopravnom inšpektoráte v Žiari nad Hronom a nič na tom nemení ani rozsudok krajského súdu. Senát totiž nevyhovel návrhu prokurátora, ktorý žiadal zákaz činnosti. "Vôbec nerozumiem, prečo taký návrh padol," reagoval obhajca Rastislav Urbáni. 

Je to právoplatné a nedá sa odvolať. Kauza ale stále nie je uzavretá pre rodinu mladíka, ktorý prišiel počas zásahu o život. Príbuzní podali žalobu proti Slovenskej republike. "Doteraz sa im nikto z polície neospravedlnil," vyjadril sa obhajca rodiny Ľubomír Hrežďovič.

Tragédia sa stala v lete 2017 pri Hronskom Beňadiku. Nemčok ako člen policajnej hliadky strieľal po unikajúcom aute. To prenasledovali zhruba 10 kilometrov. V aute sedeli 4 tínedžeri a jedna z vypálených guliek smerujúca na zadné koleso zasiahla a zabila 17-ročného Tomáša, ktorý sedel na zadnom sedadle.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy