Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Iba 19-ročný zrazil chodca neďaleko cintorína. Zraneniam podľahol
Zdielať na

Iba 19-ročný zrazil chodca neďaleko cintorína. Zraneniam podľahol

BLATNÉ, OKRES SENEC / Tragická dopravná nehoda v Blatnom sa stala len pár metrov od cintorína. 19-ročný šofér zrazil chodca, ktorý, žiaľ, zraneniam na mieste podľahol.

Bolo krátko po 14tej hodine, keď vodič auta značky Škoda zrazil muža na nebezpečnom úseku, ktorý sa nachádza v bezprostrednej blízkosti cintorína. "Podľa doposiaľ zistených informácií k ich zrážke malo dôjsť v čase, keď chodec prechádzal po priechode pre chodcov vyznačený zvislým dopravným značením," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková. 

KRPZ sa bližšie k nehode nevyjadruje. Podľa zistení TV JOJ má byť vinníkom nehody len 19-ročný vodič, ktorý zrazil chodca. Pravdepodobne si ho na priechode nevšimol. "K dopravnej nehode, pri ktorej bol zranený 51-ročný muž sme vyslali posádku RLP. Napriek snahe záchranárov pacient zraneniam podľahol," informovala hovorkyňa operačného strediska Petra Klimešová. 

Na miesto preto smeroval koroner. Podľa zistení TV JOJ má byť obeťou dopravnej nehody rodinný príslušník policajta. Polícia na danom úseku riadila dopravu. Tri hodiny po nehode dorazila aj pieta. "Napriek tomu, že chodci sú v práve na priechode pre chodcov, mali by mať na zreteli istú obozretnosť, pretože oni sú tí zraniteľnejší. Obzvlášť v tomto ročnom období veľmi pomôže, keď majú na sebe reflexný prvok alebo niečo, čo uľahčí vodičom ich spozorovanie," konštatoval motoristický novinár Juraj Hrivnák. Presné príčiny ako aj okolnosti tejto dopravnej nehody stále vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy