Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Na sociálnych sieťach sa chválil prekročením rýchlosti. Cestného piráta stíhať nemôžu
Zdielať na

Na sociálnych sieťach sa chválil prekročením rýchlosti. Cestného piráta stíhať nemôžu

PRAHA / Na svojej motorke jazdil aj 300 kilometrovou rýchlosťou a ešte sa tým aj chválil na sociálnych sieťach. Nakoniec sa vyhne aj trestu. Napriek viac ako 3-mesačnému vyšetrovaniu je záver jasný. Českí policajti nemajú možnosť ako muža za nebezpečnú rýchlosť stíhať.

​V auguste muž na motorke uháňal v Českokrumlovsku miestami až 300 kilometrov za hodinu. Viac už tachometer namerať nedokáže. A to je v miestach, kde je povolená rýchlosť 90. "Z videa, ktoré mala polícia k dispozícií je zjavné, že predbiehal na miestach, kde to je zakázané a neustále porušoval najvyššiu povolenú rýchlosť," opísal Miroslav Šupík, hovorca polície. 

Motorkár ohrozoval životy seba a ďalších vodičov. Svoju hazardnú jazdu zdieľal na sociálnych sieťach. Česko bolo videom pobúrené. "Okrem iného sa rútil v obci až 120 kilometrov za hodinu," priblížil Šupík. Prípadom sa polícia začala okamžite zaoberať. Zistila totožnosť šoféra, dobu kedy k šialenej jazde došlo a vyzvala ďalších svedkov a poškodených vodičov, ktorých mal muž ohrozovať, aby sa obrátili na najbližšie policajné oddelenie.

Motorkár pri výsluchu odmietol vypovedať a polícia nakoniec nebola schopná zaistiť potrebný dôkaz, aby mohla šoféra stíhať. Ten tak odišiel bez trestu. "Policajti na prípade intenzívne pracovali, ale nepodarilo sa im v zákonnej lehote zistiť informácie, ktoré by ich oprávňovali na zahájenie stíhania proti osobe. Z tohto dôvodu bol prípad odložený," dodal Šupík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy