Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Strašná zrážka na ceste. Električka zrazila kuriéra s jedlom
Zdielať na

Strašná zrážka na ceste. Električka zrazila kuriéra s jedlom

BRATISLAVA / Išiel odniesť jedlo a takmer ho to stálo život. Kuriér z ničoho nič vbehol rozbehnutej električke do dráhy. Leží v nemocnici v kritickom stave. Polícia preto apeluje na všetkých účastníkov dopravy, aby boli na cestách obozretnejší.

​Kuriér s jedlom chcel prejsť na druhú stranu krížom cez koľajisko. Rozbehnutú električku si pravdepodobne nevšimol a narazil do nej rovno hlavou. Prilbu nemal. Skončil v bezvedomí a ratovali ho ľudia, až kým neprišli záchranári.

"Pri zrážke utrpel ťažké zranenia," uviedol bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff. "Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali 35-ročného muža s polytraumou na umelej pľúcnej ventilácií do nemocnice v Ružinove," dodala hovorkyňa Operačného stredisko záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová. 

Vo veľmi vážnom stave leží v nemocnici a je v rukách lekárov. Zranenia má takmer po celom tele. Cestujúcim sa nič vážne nestalo. Šofér z toho bol zo zrážky kuriéra v šoku. "Dopravný podnik ešte priamo na mieste vodičovi poskytol psychologickú pomoc. V úseku od Trnavského mýta po Astronomickú bola prerušená električková doprava. Zabezpečili sme preto náhradné autobusy," uviedol hovorca dopravného podniku Martin Chlebovec. Bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví. 

So zlým počasím a viditeľnosťou pribúdajú aj vážne nehody. To najhoršie obdobie čaká šoférov pred Vianocami. "Apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky nie len na vodičov áut, ale aj na cyklistov a kolobežkárov, aby boli predvídaví a opatrní a zvýšili svoju opatrnosť," dodal Szeiff. Aj keď nie je povinnosťou mať v meste na hlave prilbu častokrát Vám práve ona môže zachrániť život. Z Bratislavy Andrej Zavřel TV JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy