Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vodič sa skrýval v aute pred policajtmi. To, čo v ňom našli, nečakali
Zdielať na

Vodič sa skrýval v aute pred policajtmi. To, čo v ňom našli, nečakali

BRATISLAVA / Bratislavskí PMJ-čkári na Palárikovej ulici zbadali počas bežnej služby zaparkované auto, v ktorom sa vodič snažil pred nimi ukryť. Po čase sa ukázalo, že sa v aute nachádzajú naozaj zaujímavé veci - a to pre kriminalisticko-expertízny ústav.

Bol neskorý večer, keď bratislavskí PMJ-čkári prechádzali okolo známeho podniku v Bratislave. Po tom, čo videli vodiča sa pred nimi skrývať spozorneli. Od muža chceli doklady, a keď otvorili dvere zacítili silný zápach po marihuane. Keď sa 22-ročný Roman natiahol po doklady v skrinke, policajt si v nej všimol podozrivé igelitové vrecko. "Prehľadávali mu auto baterkami a započula som iba, že aha sáčok," prezradila okoloidúca. 

"Jeho nervózne až agresívne správanie sa stupňovalo, preto bol hliadkou polície obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie, kde členom hliadky uviedol, že sa vo vozidle a v jeho konkrétnych častiach nachádzajú vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková. "Ešte ráno, keď som prechádzala okolie a venčila som psa tak tam ešte blokovalo auto príjazdovú cestu a auto bolo označené plechovkou," prezradila okoloidúca. Policajti sa na miesto vrátili aj na druhý deň, priviezli aj muža v putách a s policajným psom prehľadávali auto. Následne sa ukázalo, že v aute má na viacerých miestach veľké množstvo metamfetamínu a dimetylsulfónu, konkrétne viac než 360 gramov kryštalického materiálu. "Na základe výsledkov expertízneho skúmania bolo zistené, že zaistené množstvo látky zodpovedá 3605 obvykle jednorazovým dávkam drogy metamfetamín a dimetylsulfón," uviedla hovorkyňa Šimková. Pre Romana nešlo pritom o prvý exces s drogami. V minulosti už bol odsúdený za drogy. Tentokrát mu však hrozí až pätnásťročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy