Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Známa tvár drogového podsvetia pred súdom: So sombrerom na hlave chcel zastreliť SBS-kára
Zdielať na

Známa tvár drogového podsvetia pred súdom: So sombrerom na hlave chcel zastreliť SBS-kára

BRATISLAVA / Miloslav Nikolov alias Milo pred súdom. Známu tvár bratislavského drogového podsvetia odsúdili za pokus o vraždu. So sombrerom na hlave a kuklou na tvári chcel po potýčke zastreliť SBS-kára. Nikolov je stíhaný aj v drogovej kauze koloseum. Ozbrojené komando mu vtedy pri raziách zadržalo najbližšiu rodinu. On sa medzitým ukrýval v Srbsku.

Písal sa ešte rok 2009, kedy Miloslav Nikolov prišiel do podzemnej garáže v kukle so sombrerom na hlave a nepriestrelnou vestou na hrudi. Takto zamaskovaný si to namieril k zaparkovanému autu, ktoré patrilo Kamilovi Haršánymu. Ide o exmanžela známej speváčky, s ktorou má aj dieťa. Pred pár rokmi ho dokonca zadržala NAKA spolu s Takácsovcami. Nikolov mu vtedy v garáži začal ničiť auto a odtrhol mu stierače. Potom chcel odísť, no do rany mu prišiel SBS-kár.

"Pracovník SBS chcel teda obžalovanému strhnúť kuklu z hlavy a to on nechcel pripustiť. Následne došlo k bitke," uviedol sudca. 

Nikolov ho pištoľou udrel po hlave, na čo SBS-kár padol. Dostal pár rán päsťou a kopancov. Potom sa mu podarilo ujsť do búdky. Nikolov ho chcel zastreliť, no pištoľ nevystrelila. Podľa sudcu Šamka to, že sa tak nestalo, bola náhoda.

"Preto to nemôže byť nebezpečné vyhrážanie, pretože išlo o konanie, kde sa mal obžalovaný pokúsiť SBS-kára zasiahnuť do hlavy," hovorí sudca.

Obžalovaný tvrdil, že vraždiť nechcel a ani by nemohol, pretože má po úraze nefunkčnú ruku. Zbraň by vraj nedokázal ani len obtiahnuť. Krajský súd ho nakoniec za pokus o vraždu odsúdil na 8 rokov na tvrdo.

Nikolov je stíhaný aj v obrovskej drogovej kauze Koloseum. Skupina mala obchodovať s kokaínom a pervitínom. Na jej čele mal stáť práve on. Kukláči mu pri raziách zadržali a obvinili aj manželku, dve deti a dokonca aj jeho takmer 80-ročnú matku.

V putách skončil aj policajt z kriminálky Roman Fačkovec či známa tvár Blážiček alias Jašter. Podľa informácií TV JOJ Nikolov v tejto drogovej kauze spolupracuje. Odsúdeného Nikolova čaká ešte súd v kauze Koloseum. Vyšetrovanie sa tam už blíži ku koncu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy