Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
VIDEO: Nebezpečný manéver pre diaľničnú známku. Toto nikdy nerobte
Zdielať na

VIDEO: Nebezpečný manéver pre diaľničnú známku. Toto nikdy nerobte

UNHOŠŤ / Nikdy sa neotáčajte na diaľnici do protismeru. Aj napriek tomu, že ste na autostrádu vošli omylom, alebo nemáte diaľničnú známku. Polícia v susednom Česku za takýto skutok stíha dôchodkyňu. Hrozí jej až 8-ročné väzenie.

​Toto je nočná mora hádam všetkých vodičov. Na diaľnici idú okolo 130 km/h, keď sa oproti vyrúti auto, ktoré tam nemá, čo robiť. "Nechcene vošla na nájazd na diaľnicu D6, kde si uvedomila, že nemá diaľničnú známku a tak nemôže v jazde pokračovať," uviedol Pavel Truxa, hovorca polície. Prichádza ďalší skrat, žena sa rozhodla, že bez diaľničnej známky na diaľnici pokračovať nebude. "Zastavila preto na krajnici a čakala, kým nepôjdu žiadne vozidlá, aby sa mohla na diaľnici otočiť a ísť z diaľnice preč," dodal.

Prvé auto, na ktorom je videokamera, na poslednú chvíľu dobrzďuje a trúbi, modrá škodovka ale zabrzdiť kvôli rýchlosti nemá šanci. Len tesne sa vyhne, aby nedošlo k zrážke, ďalšie auto to isté. Auto obchádza, no pokračuje ďalej. "Polícia udalosť prešetruje pre trestný čin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti a hľadá ďalších svedkov či poškodených, ktorých vodička ohrozila," informoval hovorca.

Vodič, ktorý poskytol zábery polícii, vchádza do pravého pruhu, aby ho ešte niekto nezrazil. Zastavuje, muž z druhého auta vystupuje, drží sa za srdce a krúti hlavou. Toto sa mohlo skončiť tragédiou. Policajti varujú, aby nech sa deje čokoľvek, nikdy sa na diaľnici neotáčajte. Pokuta za to, že nemáte diaľničnú známku, za tragédiu alebo dokonca smrť nestojí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy