Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nepozornosť alebo fatálna chyba? Vozidlo skončilo zakliesnené pod vlakom
Zdielať na

Nepozornosť alebo fatálna chyba? Vozidlo skončilo zakliesnené pod vlakom

VELIČNÁ / Na železničnom priecestí vošlo auto priamo pred osobný vlak. Nehoda sa stala vo Veličnej pri Dolnom Kubíne. Viacerí študenti alebo pracujúci tak nestihli rýchliky či iné spoje.

"Zaregistrovala som prudké brzdenie, a potom som spozorovala, že pred sebou tlačíme auto. Bola som z toho v šoku," opísala situáciu cestujúca vo vlaku. Po prudkom náraze osobný vlak s desiatkami cestujúcich tlačil auto so zraneným vodičom od železničného priecestia 35 metrov po koľajisku. Rušňovodič mimo kameru povedal, že 39-ročný šofér síce zastal pred priecestím, ale potom sa rozhodol priecestím prejsť.

 Aj keď rušňovodič brzdil a trúbil, zrážke sa už nedalo zabrániť. "Došlo z doposiaľ nezistených príčin k stretu vlaku a motorového vozidla,
po zrážke ostalo vozidlo zakliesnené pod vlakom," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina Zuzana Šefčíková.

Prvú pomoc vodičovi dávala zdravotná sestrička, ktorá cestovala vo vlaku. Na miesto rýchlo prišli hasiči z Dolného Kubína a aj zdravotníci. "Záchranári ošetrili 39-ročného muža, ktorého s viacerými poraneniami na viacerých častiach tela transportovali do nemocnice v Dolnom Kubíne," povedala hovorkyňa operačného strediska ZZS Petra Klimešová.

Niektorí cestujúci si zavolali taxíky, iní čakali na náhradné spoje. Doprava v tomto úseku bola prerušená. Príčinu aj vznik nehody vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy