Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Myslel si, že poľuje na diviaka, ale zastrelil rybára. Prípad vyšetruje polícia
Zdielať na
Krimi

Myslel si, že poľuje na diviaka, ale zastrelil rybára. Prípad vyšetruje polícia

OSTRAVA / V nočných hodinách poľovník zastrelil rybára. Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin usmrtenia z nedbanlivosti.

Pri slepom ramene Odry v Ostrave sa poľovník domnieval sa, že strieľa na diviaka. Zastrelil však rybára, ktorý v nemocnici zomrel. "Hneď po streľbe mu bola poskytnutá laická prvá pomoc, po prevoze do nemocnice však zomrel," skonštatovala policajná hovorkyňa Pavla Jiroušková. Polícia zadržala dve osoby, zaistila zbrane a na mieste vykonala procesné úkony. "Obaja mali negatívnu skúšku na alkohol. Jedna osoba bola prepustená," dodala hovorkyňa.

Kriminalisti začali úkony trestného konania pre podozrenie z trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti a preverujú všetky ďalšie okolnosti. "Obavám sa, že sa nevyhnú obvineniu z trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti," reagovala advokátka Dagmar Raupachová. Dokáže si predstaviť aj okolnosti, pri ktorých by poľovníci vyviazli bez trestu. "Ak bol rybár niekde na území, na ktoré nemal vstupovať kvôli lovu a toto územie bolo vyznačené, potom by nebolo o čom diskutovať," vysvetlila Raupachová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy