Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Bývalého policajta, zodpovedného za smrť Georga Floyda, napadli a bodli nožom
Zdielať na

Bývalého policajta, zodpovedného za smrť Georga Floyda, napadli a bodli nožom

USA / Bývalého policajta Dereka Chauvina, odsúdeného za vraždu Georgea Floyda, dobodal spoluväzeň v arizonskej väznici, kde si odpykáva svoj trest. Chauvin skončil v nemocnici, ale je v stabilizovanom stave. Nikto ďalší neutrpel žiadne zranenia. Príčina útoku nie je zatiaľ známa. Toto väzenie má dlhodobo problémy s bezpečnosťou a nedostatkom zamestnancov.

George Floyd zomrel v máji 2020 pri zásahu policajta Dereka Chauvina, ktorý mu viac než deväť minút kolenom kľačal na krku, až kým sa Floyd neprestal hýbať a nestratil pulz. Chauvinovi súd v roku 2021 za vraždu vymeral trest v podobe viac ako 22 rokov za mrežami. V USA v roku 2020 prepukli masívne protesty za rasovú spravodlivosť. Bývalého amerického policajta, zodpovedného za smrť Georga Floyda, v piatok napadli a bodli nožom.

"Väzeň bol napadnutý vo federálnej nápravnovýchovnej inštitúcii v Tucsone," informovali v tlačovom vyhlásení predstavitelia štátu Arizona. "Príslušníci väzenskej stráže poskytli prvú pomoc jednej osúdenej osobe," písali v texte. Napadnutého muža hospitalizovali v miestnej nemocnici. Podľa informácií New York Chauvin útok prežil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy