Oblačno
19°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Počas akcie "Kuhailan" zadržali viaceré osoby a zaistili drogy
Zdielať na

Počas akcie "Kuhailan" zadržali viaceré osoby a zaistili drogy

VYŠNÉ HÁGY / "Kuhailan" pomenovali policajti rozsiahlu drogovú akciu, ktorú vykonali minulý týždeň. Zasahovali súbežne na viacerých miestach vrátane Vyšných Hágov a okresu Liptovský Mikuláš. Národná kriminálna agentúra spolupracovala s cudzineckou políciou a ostatnými zložkami. Z drogovej trestnej činnosti boli obvinení piati ľudia.

Zásah veľkého počtu policajtov prekvapil aj zamestnancov železníc na malej pokojnej stanici električky v areáli ústavu tuberkulózy vo Vyšných Hágoch. "Kolega mi hovorí ´rýchlo rýchlo choď von, niečo zaujímavé uvidíš.´ No a už som videl len samopaly a spútaných ľudí," opísal svedok akcie. Zásah zameraný na drogy sa nijakým spôsobom netýkal ústavu. Kukláčov, kriminalistov i cudzineckú políciu zaujímala prevádzka v domčeku i osobné auto na parkovisku.

Súbežne ale zasahovali aj v Liptovskom Hrádku a v Liptovskom Mikuláši. "V rámci policajnej akcie policajti vykonali tri domové prehliadky, sedem osobných prehliadok, päť prehliadok osobných motorových vozidiel, jednu prehliadku iných priestorov a pozemkov," informovala hovorkyňa Prezídia policajného zboru SR Andrea Dobiášová. V policajných putách skončilo niekoľko podozrivých. Medzi zadržanými vo Vyšných Hágoch bola aj žena s malým dievčatkom. O dieťa sa policajti postarali a neskôr si maloletú odviezol niekto z blízkych. Počas tejto rozsiahlej akcie boli zadržaní siedmi ľudia. Z nich mohli dvaja po policajných úkonoch odísť domov bez obvinenia. Či bola medzi nimi spomínaná žena sme sa nedozvedeli. "Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie piatim osobám pre drogovú trestnú činnosť," uzavrela hovorkyňa. Počas akcie policajti zaistili drogy, finančnú hotovosť i predmety súvisiace s drogovou trestnou činnosťou. Aké drogy, aké predmety a výšku hotovosti policajné prezídium neuviedlo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy