Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
VIDEO: Vodič vedome blokoval sanitku, ktorá bola na ceste za pacientom
Zdielať na

VIDEO: Vodič vedome blokoval sanitku, ktorá bola na ceste za pacientom

SENEC / O tom, že pri záchrane života ide o sekundy, vie každý, no tento vodič na to zrejme zabudol. Na bratislavskom obchvate nebezpečne ohrozoval jazdu sanitky. S najväčšou pravdepodobnosťou bude za to pykať.

Zábery nakrútil vodič sanitky počas cesty za pacientom do Senca. Na videu vidieť, ako vodič čierneho BMW blokuje ľavý pruh, pričom svojou jazdou sa snaží brzdiť sanitku. "Vodič nemal tendenciu sa preradiť naspäť ani v tých úsekoch, kde kvázi nikoho nepredbiehal," konštatoval lekár Martin Balko z Operačného strediska záchranárov. Martin Balko pracuje nielen ako záchranár už dlhé roky, no na takéto správanie je ťažké si zvyknúť. Z vlastnej skúsenosti hovorí, že počas výjazdov sa zväčša stretáva s nepozornosťou vodičov. 

"Pribrzďoval, pribrzďoval až kvázi na tú 75-kilometrovú rýchlosť, na čo som potom zapol zvláštne výstražné zariadenia," opísal incident Balko. Muž v bavoráku ale svojím nezmyselným konaním pokračoval. Sanitke síce uvoľnil cestu, ale z diaľnice sa snažil odbočiť nebezpečným manévrom. "To odbočenie už on realizoval podľa toho, ako som ja videl v zrkadle, cez plnú čiaru a cez šikmé pruhovanie," povedal Balko. "V podstate ten vodič vytvára kolíznu situáciu, kde okrem toho, že môže byť pokutovaný, tak vzniká riziko dopravnej nehody," vysvetlil Tomáš Vrábel, zástupca riaditeľa odboru dopravnej polície. 

Našťastie, v tomto prípade nešlo o život ohrozujúci stav. Nejde ale o ojedinelú skúsenosť našich záchranárov. Známym je aj prípad šoféra kabrioletu, ktorý pred Trenčínom blokoval sanitku, ktorá v tom čase prevážala seniorku vo vážnom stave. 

​Podľa informácií TV JOJ arogantného vodiča bude čoskoro riešiť polícia, a tak ho pokuta pravdepodobne neminie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy