Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Verejná poprava Mišenku a jej pozadie
Zdielať na

Verejná poprava Mišenku a jej pozadie

Polícia obvinila v prípade vraždy topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku ďalšie štyri osoby. Dve mali financovať prípravu a realizáciu samotnej vraždy a dve mali pripraviť motorové vozidlo, z ktorého sa vykonala. Jedným z obvinených financovateľov je aj strýko nebohého. S kým mal Jozef Mišenka problémy?

Koho nariadil zmrzačiť Jozef Mišenka a prečo?

Jozef Mišenka bol vo vážnom konflikte s miestnymi podnikateľmi aj mužmi priamo z Topoľčian. V sobotu 13.12.2008 v skorých ranných hodinách priamo v Topoľčanoch nožmi a automatickými pištolami napadli traja ozbrojení muži Milana Pavloviča. Za útokom mal stáť práve Jozef Mišenka a jeho spoločník, právnik Juraj Š. Traja muži Milana Pavloviča vylákali z domu pod zámienkou vyriešenia menšieho nedorozumenia v istom podniku. Odtiaľ mal dať práve napadnutý muž vyhadzovačom pokyn vyhodiť Mišenkovho spoločníka, právnika Juraja Š. Na Milana Pavloviča, ktorý k bráne svojho domu prišiel iba v pyžame zaútočili nožmi a snažili sa ho zmrzačiť. Ten sa ubránil, lebo mal pri sebe vreckový revolver. Zraneného Pavloviča následne strážili ozbrojení policajti priamo v nemocnici.

Pozrite si reportáž o tomto incidente zo 17. 12. 2008.

Koho poslal Jozef Mišenka na zmrzačenie Milana Pavloviča? Pozrite sa im do tváre!

Milan Pavlovič, ktorého údajne na pokyn Jozefa Mišenku a jeho spoločníka Juraja Š. mali zmrzačiť traja útočníci, brutálny útok akoby zázrakom prežil. Besnenie troch mužov pred Pavlovičovým domom v osudné ráno videla jeho manželka aj malá dcérka. Mesiac po tomto krvavom incidenta sa polícii dňa 12. 1. 2009 prihlásili páchatelia sami. Na Pavloviča nožmi útočili a strieľali pištoľami Eduard Cigán, František Baránek a Andrej Strýček. Andreja pri svojej obrane v osudné ráno Pavlovič vážne postrelil do brucha.

Pozrite sa na útočníkov v reportáži z 15.1.2009

Mišenka mal údajne robiť podvody s nadmerným odpočtom DPH pri dovoze prasačieho mäsa.

Už v marci minulého roka naša televízia priniesla informácie o tom, že aktivity kontroverzného topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku, začala polícia prešetrovať v súvislosti s rozsiahlym nákupom ošípaných pravdepodobne z Holandska. Vyšetrovatelia sa mali zamerať práve na daňové dokumenty, účtovné doklady a faktúry, ktoré údajne zaistili u Mišenku a u jeho priateľa a právnika. Jeden z Mišenkových spoločníkov pri náhlej policajnej razii chcel účotvné záznamy ukryť tak, že ich vopchal do aktovky svojho dieťaťa, ktoré práve odchádzalo do školy.

Pozrite si reportáž o tomto prípade z 12.3.2009

Verejná poprava podnikateľa z Topoľčian

20.7.2010 dopoludnia Jozefa Mišenku rozstrieľali nájomní vrahovia v jeho čiernom luxusnom mercedese. Úkladná vražda prišla nečakane, takmer bezprostredne po nástupe do funkcie nového prezidenta policajného zbrou Jaroslava Spišiaka. Kto a prečo mal záujem o definitívne odstránenie tohto muža? V Topoľčanoch bolo verejným tajomstvom, že zavraždený Mišenka mal pod palcom desiatky topoľčianskych policajtov, vplyvných funkcionárov a naopak, bol v konfliktoch s miestnou skupinou podnikateľov.

Pozrite si reportáž z popravy Jozefa Mišenku z dňa 20.7.2010

Kto je Milan Pavlovič a mal motív na vraždu Jozefa Mišenku?

Milan Pavlovič, muž ktorého údajne na objednávku Jozefa Mišenku mali nožmi dorezať Eduard Cigán, František Baránek a Andrej Styráček paradoxne spolupracoval na objasnení tohto prípadu s políciou. Obeť a poškodený! Podľa polície však práve v súvislosti s verejnou popravou Jozefa Mišenku z 20.7.2010 zadržali vyšetrovatelia PPZ  z Úradu boja proti organizovanej kriminalite Milana Pavloviča a ďalších troch mužov!  Dôvod?    Mužov stíhajú ako organizovanú zločineckú skupinu za zločin úkladnej vraždy! A pozícia zadržaného 40-ročného podnikateľa z Topoľčian Milana Pavloviča? "objednávateľ vraždy Jozefa Míšenku"! Na záberoch v reportáži môžete vidieť Milana Pavloviča v zelenej mikine.

Pozrite si reportáž z 5.11.2010

Jozef Mišenka mal konflikt so strýkom Viliamom!

Podľa našich informácií mal údajne Jozefa Mišenku zasvetiť v jeho začiatkoch do úspechu podnikania pri točení DPH jeho vlastný strýko Viliam! Podľa zdroja z prostredia Mišenkovej rodiny sme získali už dávnejšie informácie o tom, že práve Viliam učil Jozefa podnikať a byť úspešným. Po čase, keď sa Jozef Mišenka stal solventným podnikateľom, mal začať robiť podvody práve na podnikateľských aktivitách jeho vlastného strýka. Či polícia Viliama Mišenku obviňuje práve v súvislosti aj s týmito zatiaľ oficiálne nepotvrdenými informáciami, prezident PZ Jaroslav Spišiak neuviedol. Dnes ale potvrdil, že medzi podozrivými z účasti na vražde sú aj ľudia z blízkeho okolia zavraždeného. Motívom likvidácie Mišenku boli nezhody v podnikaní, ktoré mal so svojimi spoločníkmi.

Pozrite si záznam z tlačovej konferencie Jaroslava Spišiaka.

Kto je Viliam Mišenka?

Viliam Mišenka mal podľa polície zrejme financovať vraždu svojho synovca Jozefa Míšenku! Prečo a do akej miery by mal záujem o odstránení člena vlastnej rodiny? To zatiaľ polícia vyšetruje. Viliam však bezúhonným občanom nie je. Jeho meno figuruje v jednej z najstarších káuz slovenskej justície. Najväčšia banková krádež v dejinách slovenskej kriminalistiky sa stala v sobotu 6. januára 1996. Z bankového trezoru zmizlo 173 miliónov korún (5 742 547 EUR).  Z krádeže sú obžalovaní šiesti muži. Medzi nimi, na videozázname z nekonečného procesu,  je aj Viliam Mišenka, strýko zavraždeného Jozefa Mišenku. Spoznáte ho podľa pásikavého trička. Viliam Mišenka údajne vlastní dom v USA, či polícia pátra po ňom aj tam, nepotvrdila.

Pozrite si rfeportáž o lúpeži storočia zo 4.5.2009


Súvisiace články

Najčítanejšie správy