Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Politikom posiela výhražné listy. Policajti zverejnili video podozrivého
Zdielať na

Politikom posiela výhražné listy. Policajti zverejnili video podozrivého

PRAHA / Česká polícia pátra po mužovi, ktorý sa smrťou vyhráža tamojším politikom vrátane prezidenta Petra Pavla. Podľa českých zákonov mu hrozia tri roky väzenia. Minimálne jedna zo senátoriek označila vyhrážky ako extrémne.

​Muž posielal výhražné listy nielen popredným českým politikom, ale napríklad aj prezidentovi Petrovi Pavlovi. Prezidentská kancelária zatiaľ vyhrážky nekomentovala, senátorka Miroslava Němcová odmietla rozhovor na kameru, ale poslala vyjadrenie, že sa cíti v ohrození a brutalita vyhrážok dosiahla extrémnu úroveň. "V listoch, ktoré boli veľmi vulgárne, sa vyhrážal pisateľ postavením človeka k stene a guľkou do hlavy či poslaním do plynu," uviedol Jan Daněk, hovorca polície. 

Prípad vyšetruje kriminalisti z odboru extrémizmu a terorizmu. Výhražných listov poslal muž desiatky. Teraz policajti zverejnili video podozrivého. Polícia prosí verejnosť, ak muža na záberoch spoznávajú, aby sa obrátili na najbližšiu policajnú stanicu. "Kriminalisti prípad vyšetrujú pre podozrenie z trestného činu vyhrážania. Páchateľovi hrozí až trojročný pobyt za mrežami," dodal hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy