Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Polícia obvinila z vraždy ženy na východe Slovenska jej syna. Súd rozhodol o jeho vzatí do väzby
Zdielať na

Polícia obvinila z vraždy ženy na východe Slovenska jej syna. Súd rozhodol o jeho vzatí do väzby

VRANOV NAD TOPĽOU / V súvislosti so smrťou 63-ročnej ženy vo Vranove nad Topľou polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy 24-ročného muža. Obvinený sa ku skutku nevyjadril. Vyjadril sa len ku dôvodom väzby. Sudkyňa rozhodla o jeho vzatí do väzby.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, žena skonala v jednom z bytov násilnou smrťou. Polícia zadržala a obmedzila na osobnej slobode spomenutého muža, ktorý bol podozrivý zo spáchania tohto zločinu. "V prípade boli vykonané všetky potrebné procesné úkony a bola získaná dostatočná dôkazná situácia, ktorá umožnila krajskému vyšetrovateľovi vzniesť obvinenie 24-ročnému Vranovčanovi z obzvlášť závažného zločinu vraždy," uviedla Ligdayová.

​Obvinený muž je podľa jej slov v cele policajného zaistenia, vyšetrovateľ naň spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. "Ak sa obvinenému mužovi vina pred súdom preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Rozhodovanie o väzbe

Okresný súd v Prešove rozhodoval o návrhu na vzatie do väzby 24-ročného muža. Polícia ho obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Obeťou má byť jeho vlastná mama, ktorú našli bez známok života v byte, v ktorom žili. Obvinený sa ku skutku nevyjadril. Vyjadril sa len ku dôvodom väzby. Po tom, ako sudkyňa rozhodla o jeho vzatí do väzby, bola voči rozhodnutiu podaná zo strany obvineného sťažnosť. Teda ešte o ňom rozhodne krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy