Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Rodinná tragédia vo Veľkom Lome: Polícia úmrtia vyšetruje ako vraždu
Zdielať na

Rodinná tragédia vo Veľkom Lome: Polícia úmrtia vyšetruje ako vraždu

VEĽKÝ LOM / Polícia vyšetruje úmrtie ročného bábätka a jeho 24-ročnej mamy. Polícia na tento citlivý prípad uvalila informačné embargo, no predsa len zverejnili jednu novú informáciu. Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých a citlivé povahy.

Mladá žena prišla v máji tohto roku o svojho partnera. Rado si dobrovoľne siahol na život. Viktória sa vtedy aj s dcérkou mala z domu vo Veľkom Lome odsťahovať do Veľkého Krtíša ku svojmu otcovi.

Susedia ju v dedine párkrát zahliadli. Do domu sa aj s dcérkou opäť vrátila v stredu. "Že ju taxík doviezol doobeda," opísal sused. Podvečer dostali naliehavý telefonát od mamy mladej Viktórie. Pre desivú SMS správu, ktorú jej dcéra poslala, mala zlé tušenie. Susedov poprosila, aby išli skontrolovať dom. Na gauči v dome našli, žiaľ, malú Emku. Dievčatko už nejavilo žiadne známky života. 21. novembra by mala 1 rok.

"Chytila ho za rúčku a studenô bolo dieťa," povedal sused. Kriminalisti v stodole našli aj jej nebohú matku. Presne tam, kde sa obesil jej partner. "Na tom istom mieste, na tej istej hrade," dodal sused. Ľudia z dediny sú presvedčení o tom, že Viktória najskôr ublížila dieťatku a potom si dobrovoľne siahla na život. Polícia okrem toho, že potvrdila úmrtie dvoch ľudí, doteraz neposkytovala žiadne informácie. Informovali len v krátkosti.

"Po vykonaní prvotných procesných úkonoch na mieste udalosti začal krajský vyšetrovateľ trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Presná príčina smrti dieťatka, ako aj 24-ročnej ženy sú predmetom skúmania súdnych znalcov z odboru zdravotníctva," informovala hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. Viktória vo svojich príspevkoch na sociálnej sieti viackrát vyjadrila okrem smútku a nevôle žiť bez partnera aj túžbu byť opäť s ním.

"...príde čas, keď budeme znovu spolu, a ten čas príde," uviedla na Facebooku Viktória. "Zlatko moje, strašné mi chýbaš. Budeme zase spolu, sľubujem," uviedla v ďalšom statuse. "Signály sú a sú pozorovateľné. Len nie vždy sme dostatočne pozorní k takýmto signálom," avizovala klinická psychologička Zdenka Kubišová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy