Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zlodej "fantóm Dúbravky" zmenil rajón a tentokrát napadol babku v Trenčíne
Zdielať na

Zlodej "fantóm Dúbravky" zmenil rajón a tentokrát napadol babku v Trenčíne

TRENĆÍN / Lupič, ktorý v Trenčíne surovo napadol takmer 70-ročnú dôchodkyňu, je už vo väzbe. Polícia ho chytila len niekoľko hodín po zbabelom útoku, ktorým si prilepšil len o pár eur. Následne vyšlo najavo, že 40-ročný Tomáš napádal ženy v Bratislave a už v minulosti si vyslúžil prezývku Fantóm Dúbravky.

Lupič si v uliciach Trenčína vyhliadol staršiu dôchodkyňu a vrhol sa na ňu v snahe zmocniť sa jej kabelky. 69-ročná žena si okamihy hrôzy prežila v chodbe bytovky, keď sa večer vracala domov. 

"Páchateľ vo vchode do bytového domu fyzicky napadol dôchodkyňu a to tak, že ju zozadu od chrbta oblapil jednou rukou okolo krku. Potom ju násilím vtlačil cez vchodové dvere do chodby bytového domu. Tam ju zvalil na zem," opísala incident hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. Staršia žena sa bránila, no útočník ju premohol. V kabelke, s ktorou ušiel, pritom bolo len asi 20 eur. Polícia konala rýchlo. "Na mieste vykonala obhliadku miesta činu a zaistila niekoľko stôp. Policajti z kriminálnej polície v Trenčíne páchateľa tohto skutku v krátkom čase vypátrali a stotožnili," informovala hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Ukázalo sa, že ide o recidivistu, ktorý vo väzení strávil štvrtinu svojho života. Napriek tomu lúpež na dôchodkyni označil za skrat. "Je mi ľúto, čo sa stalo - skratové konanie. Za normálnych okolností by som to nespravil. Beriem lieky," vyjadril sa obvinený Tomáš. Pred vyše desiatimi rokmi bol v Bratislave známy ako fantóm Dúbravky. Dve ženy surovo olúpil, ďalšiu dokonca znásilnil. Po prepustení na slobodu sa síce zamestnal a založil si rodinu, no teraz mu opäť hrozí až osemročný pobyt za mrežami. "Vyšetrovateľ z Trenčína vzniesol obvinenie 40-ročnému mužovi z Nového Mesta nad Váhom zo zločinu lúpež. Zároveň podal podnet na jeho väzobné trestné stíhanie," uviedla hovorkyňa Katarína Kuzmová. "Ja som lieky, ktoré som užil, skombinoval s alkoholom. Za normálnych okolností by som to nespravil. Určite nie. Takto ako ma vidíte, teraz by som to nespravil určite," povedal Tomáš. Sudca bol iného názoru. Z obavy, že by obvinený muž na slobode pokračoval v trestnej činnosti, ho vzal do väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy