Polojasno
15°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Lesom sa premávalo terénne auto. Čo robil Rus v našom chránenom krajinnom území?
Zdielať na

Lesom sa premávalo terénne auto. Čo robil Rus v našom chránenom krajinnom území?

NITRA / V lese na Zobore sa premávalo terénne auto v chránenom krajinnom území. Za volantom sedel vodič z Ruska, ktorý má teraz problémy s políciou. S vozidlom podľa svedkov jazdil po chodníkoch a turisti sa mu museli vyhýbať.

Pán Anton bol s priateľkou na prechádzke. Išli po turistickom chodníku v časti Zoborská lesostep a začuli zvuk motora. "Išiel nám naproti po tej ceste. My sme ho aj zastavili a vyzvali, že tam nemá čo robiť," povedal pán Anton. Vodič bol v chránenom krajinnom území. Upozornenie od dvojice nepomohlo a po lese sa premával aj naďalej. "Mysleli sme si, že sa vráti tou najkratšou cestou. Nespravil tak. Išiel po Hrebeni, aby sa tam poobzerali. Prechádzal tade a videli sme, ako po ňom vykrikujú ďalší ľudia," vysvetlil ďalej pán Anton. 

Dvojica zavolala políciu a hliadka si muža počkala na okraji lesa. "Videli sme, že pod Drážovským kostolíkom mu zahradili cestu a čakali, kým tadiaľ prejde," informoval svedok. "Policajti zistili, že ide o auto s ruskými evidenčnými číslami," uviedla Viktória Borloková, hovorkyňa KR PZ Nitra. Vodič auta policajtom tvrdil, že do lesa na terénnom aute vošiel iba preto, že chcel dcére ukázať prírodu. 

Muž z Ruska u nás žije už dlhšiu dobu. Vec si prevzali strážcovia prírody. "Vyzerá to na druhý stupeň ochrany prírody. Pokiaľ bol len pri Dražovciach, keď sa dostal ďalej tak aj do 4," informoval Peter Andraščík. Ochranári následne prípad odovzdali envirokriminalistom. "Považuje sa to za trestný čin," priblížiť Andraščík. Ochranári odkazujú, že do lesa s motorovým vozidlom nemáte v žiadnom prípade chodiť. Jediné, čo z toho vzíde, budú problémy s políciou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy