Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V horiacom byte boli tri deti
Zdielať na

V horiacom byte boli tri deti

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V jednom z bytov v osade Vilčurňa začalo horieť. Predbežne to vyzerá, že plamene spôsobila manipulácia s otvoreným ohňom. Obyvatelia bytu navyše pomaly chystali svadbu, ktorá mala byť v sobotu. Pri požiari museli zasahovať aj záchranári.

V osade Vilčurňa začalo horieť. Horel jeden z bytov, k požiaru museli byť privolaní aj záchranári. Pri osemmesačnom bábätku sa objavilo podozrenie, že sa nadýchalo dymu a malo popáleniny. Kým hasiči dorazili, plamene v byte neboli viditeľné. Z okien sa valil hustý dym. Starší pán, ktorý bol s tromi deťmi v byte netuší, čo sa stalo. Nachádzal sa v jednej časti bytu a deti v druhej. Miestni tvrdili, že rozbil okno, cez ktoré utekali z horiaceho bytu. Požiar bol v jednej izbe. Zhorelo kompletné vybavenie vrátane skrine, detského kočiara či sedačky.

"V kuchyni som robil čaj a vnúčatá boli v izbe. Spali. Z ničoho nič oheň. Musel to ten chlapec zapáliť, ja neviem," opísal majiteľ bytu. "Osoby, ktoré sa nachádzali v čase požiaru, boli mimo bytu horiaceho. Nasadili sme jeden vysoký tlak. Bola informácia, že dieťa je popálené, po našom prezretí malo nejaké príznaky," informoval veliteľ zásahu HAZZ SNV. Z tohto dôvodu bola na miesto zavolaná pomoc záchranárov. V sprievode matky dieťa skontrolovali, do nemocnice osemmesačnú Esterku nevzali. Nebolo by to potrebné. Záchranári na mieste ošetrili aj 23-ročnú ženu, ktorá sa nadýchla splodín horenia. Prevoz do nemocnice odmietla. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania. No domáci už tušia čo sa v izbe mohlo stať: Vinníkom by podľa nich mal byť trojročný chlapec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy