Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dráma na letisku sa skončila: Polícii sa muža podarilo zadržať
Zdielať na

Dráma na letisku sa skončila: Polícii sa muža podarilo zadržať

HAMBURG (NEMECKO) / Na letisku v Hamburgu zadržala muža, ktorý držal svoju dcéru ako rukojemníčku. Dieťa je v poriadku.

Polícii sa podarilo po takmer dvadsiatich hodinách zadržať muža, kvôli ktorému bola úplne zastavená prevádzka na letisku. Svoju vlastnú dcéru držal ako rukojemníčku. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti X. Za vzniknutú situáciu môžu zrejme spory rodičov o opatrovníctvo dieťaťa. "Podozrivý spolu s dcérou opustil auto. Zásahové sily ho bez odporu zadržali. Vyzerá to, že dieťa nie je zranené," uviedla polícia, ktorá s mužom dlhé hodiny vyjednávala.

53-ročný muž v sobotu, 4. novembra, autom prerazil bránu letiska a zastavil na letiskovej ploche. Z vozidla vyhodil niekoľko zápalných fliaš krátko po tom, ako zaparkoval pri lietadle spoločnosti Turkish Airlines. Z bezpečnostných dôvodov museli hasiči lietadlo postriekať vodou. Polícia uviedla, že otec s dievčaťom dnes, 5. novembra, sedeli v aute. Muž chcel s dcérou odletieť do Turecka, odkiaľ pochádza. Matka dieťaťa predtým kontaktovala políciu. Mala strach o možný únos svojej dcéry. Dianie prišla sledovať na letisko. Pomáhal jej krízový intervenčný tím. Na miesto dorazilo policajné zásahové komando aj psychológ. 

Premávka na letisku bola úplne zastavená

4. novembra po 20.00 h prišlo k úplnému prerušeniu a odkláňaniu letov. Dotklo sa to viac ako 3 000 cestujúcich. "Už sme mali odletieť, bola to otázka pár minút. Naše lietadlo rolovalo asi päť minút po odletovej dráhe, keď tu zrazu zastalo. Po čase nás odviedli všetkých preč. Veľmi sme sa báli," povedala jedna zo svedkýň. Polícia nechala vypratať aj oba terminály. Dopoludnia letisko muselo zrušiť ďalších 126 letov a 5 z nich presmerovať inam. Letisko v Hamburgu muselo napokon odstaviť skoro 290 letov s 34 500 cestujúcimi, píše agentúra DPA.

Napriek incidentu s rukojemníkom vedenie hamburského letiska nevidí žiadne nedostatky v zabezpečení areálu. Zabezpečenie podľa neho zodpovedá predpisom a je prísnejšie. "Nemožno vylúčiť, že sa môže niekomu pomocou hrubého násilia podariť dostať do zabezpečeného priestoru," reagovalo vedenie. Letisko zodpovedá veľkosti 800 futbalovým ihriskám.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy