Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Tragická dopravná nehoda si vyžiadala jednu obeť
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda si vyžiadala jednu obeť

VRANOV NAD TOPĽOU / Na ceste medzi Vranovom nad Topľou a Humenným došlo po polnoci k vážnej dopravnej nehode. Osobné auto po nezvládnutej jazde a po prejazde zákrutou skončilo v strome. Za volantom sedel mladý muž, ktorý len nedávno oslávil 30 rokov. Nedokázali mu pomôcť ani privolaní záchranári.

Stalo sa to na hlavnej ceste v smere od Vranova na Humenné. Mladý vodič za volantom osobného auta nezvládol riadenie a vyletel mimo cesty. Autom dokonca zrámoval nielen dopravnú značku ale aj kríž, ktorý tam bol osadený po predošlej smrteľnej nehode. Následne narazil do stromu. Auto bolo takmer zo všetkých strán zdemolované. 

"Pri náraze vytrhlo motor s prevodovkou, ktorý bol vzdialený asi 35 metrov od miesta zrážky" priblížil Milan Geci-Borov, majiteľ odťahovej služby.  "Vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, poveternostným podmienkam a ani stavu vozovky," objasnila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Na miesto nehody prišli všetky záchranné zložky. Zranenia vodiča, ktorý sa len nedávno dožil 30 rokov však boli natoľko vážne, že už mu nebolo pomoci. "Bol tak zakliesnený, že ho ťažko vyprostili, ale už nejavil známky života," dodal Geci-Borov. "Po príjazde bolo zistené, že sa jedná o smrteľnú dopravnú nehodu. Príslušníci HaZZ museli osobu vyprostiť náradím a potom ho odovzdali záchrannej službe," opísal Lukáš Popovič, operačný dôstojník. 

"Operačné stredisko ZZS SR vyslalo na pomoc dve posádky k dopravnej nehode medzi Vranovom nad Topľou a Humenným. 30-ročný muž žiaľ utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," poznamenala Petra Klimešová, Operačné stredisko záchranárov.

Ako jednu zo stôp na mieste nehody zaistili policajti aj obsah malej náprsnej tašky. Viac informácii sme sa k tejto stope ale nateraz nedozvedeli. Okolnosti nehody preverujú vranovskí policajti. "Polícia skúma presnú príčinu vzniku dopravnej nehody. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu vo Vranove nad Topľou v prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenie," dodala na záver Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy