Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V obci odpojili poskytovateľa internetu. Je to nelegálne a nebezpečné, tvrdí SSD
Zdielať na

V obci odpojili poskytovateľa internetu. Je to nelegálne a nebezpečné, tvrdí SSD

NESLUŠA / Stredoslovenskej energetike došla trpezlivosť s niektorými poskytovateľmi internetu. Tí svoje optické siete ťahajú často aj po stĺpoch nízkeho napätia vo vlastníctve Distribučnej a to nelegálne. Dnes odpojili poskytovateľa internetu v Kysuckej obci Nesluša.

Elektrikári na dolnom konci obce poskytovateľa internetu jednoducho odstrihli. Asi sto domácností zostalo v sekunde bez internetu. "Všetci vedeli že táto firma to nemá v zmysle zákona povolené," uviedla starostka obce Zuzana Jancová. "Roky sa to tolerovalo, neriešilo. Tento problém je na celom Slovensku," tvrdí Miroslav Gejdoš, hovorca Stredoslovenskej distribučnej. Tvrdia, že takéto nelegálne siete sú aj bezpečnostným problémom.

Taktiež tvrdia, že poskytovateľa v Nesluši vyzývali, aby sieť z ich vedenia odstránil. Internetový poskytovateľ na opakované výzvy Stredoslovenskej distribučnej nereagoval. "Energetika respektíve Stredoslovenská distribučná sa aktívne snaží odstrániť konkurenciu, aby bola monopolom nielen v poskytovaní elektrickej energie, ale aj v poskytovaní internetového pripojenia, ktoré robí prostredníctvom svojej sesterskej spoločnosti," vyjadril sa konateľ firmy poskytujúcej internetovej  služby Tomáš Čečko.

Odmietajú tvrdenia, že by nekomunikovali: "Samozrejme, že sme sa snažili získať súhlas s prenájmom a umiestnením nášho vedenia na stĺpoch SSD a.s. avšak opakovane nám ju zamietli na základe neobjektívnych dôvodov." Miroslav Gejdoš tvrdí, že ak by poskytovatelia mali ochotu to riešiť, boli by otvorení dodatočnej legalizácii s tým, že budú dodržiavať podmienky a budú platiť za prenájom stĺpov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy