Skoro jasno
26°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Návrat z výletu sa zmenil na ohnivú drámu. Rodine začalo cestou horieť auto
Zdielať na

Návrat z výletu sa zmenil na ohnivú drámu. Rodine začalo cestou horieť auto

DONOVALY / Dramatický návrat z výletu. Rodine, ktorá cestovala z Poľska, začalo na Donovaloch horieť auto. Vodič stihol zastaviť na parkovisku a pred plameňmi ratoval svoju rodinu. Zásah bol náročný aj pre hasičov, keďže auto bolo na hybridný pohon.

​Rodina s malými deťmi sa vracala z výletu, do cieľa to už nebolo ďaleko, no na Donovaloch všetko skomplikoval nečakaný požiar. Prežili tak dramatické chvíle. Po zaparkovaní stihli z horiaceho auta vybrať už len to najnutnejšie. "Vykonali sme výjazd s dvomi vozidlami na miesto určenia. Po príjazde na miesto sme zistili, že vozidlo sa nachádza v treťom štádiu horenia. To znamená, že bolo plne v plameňoch," informoval Miroslav Slovák veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

Zásah bol komplikovanejší ako to býva pri iných požiaroch. "Bol to hybrid, to znamená kombinácia spaľovacieho motoru a elektromobilu. Možno šťastie bolo v tom, že pravdepodobne sa jednalo o poruchu motorovej časti a nie samotnej batérie, v tom prípade by to bolo ešte ťažšie," uviedol Slovák. Na Donovaly priviezli hasičom aj špeciálny oceľový kontajner určený na podobné zásahy. "Vozidlo bolo naložené do oceľového kontajnera a zaliate vodou," priblížil Slovák.

Rodine, ktorá prišla doslova behom pár minút o auto, pomohli známi. Tí ich odviezli domov. Príčinu požiaru bude zisťovať hasičský vyšetrovateľ, predbežne sa ale na mieste hovorilo o možnej technickej poruche.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy