Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Mladý pár prežil okamihy hrôzy. Pred besniacim mužom so sekerou sa skryli v chatke
Zdielať na

Mladý pár prežil okamihy hrôzy. Pred besniacim mužom so sekerou sa skryli v chatke

TRENČÍN / Okresný súd v Trenčíne poslal do väzby 28-ročného Štefana z Považskej Bystrice, ktorý čelí obvineniu z nebezpečného vyhrážania. Muž sa postaral o okamihy hrôzy mladému páru, ktorý sa pred ním zabarikádoval v záhradnej chatke. Tú mal rozsekať sekerou, pričom kričal, že oboch zabije.

Vyzbrojený sekerou a bejzbalovou pálkou. Tak si prišiel vybavovať účty 28-ročný Štefan do Lodenice pri Váhu v Považskej Bystrici. Zaútočil tam na muža so ženou, ktorí sa pred útočníkom zamkli v chatke. V bezpečí sa tam však rozhodne necítili.

"Páchateľ na nich kričal, že ich pozabíja, podpáli v chatke, pričom rozbil bejzbalovou pálkou okno na chatke. Potom začal sekať do solárnych panelov a do opláštenia chatky. Následne sa začal sekerou dobíjať dovnútra cez vstupné dvere," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Štefan mal vyčíňať ako zmyslov zbavený, pričom podľa poškodených mal neustále kričať, že oboch zabije. Keď zostalo ticho, dvojica sa po asi polhodine odvážila vyjsť z chatky. "Následne si všimli, že útočník sa na mieste stále nachádza a z diaľky ich sleduje. V obave o svoj život a zdravie sa obrátili na políciu," dodala hovorkyňa.

"Však napadol som ich, lebo mi okradli celé auto, preto," povedal obvinený Štefan. Policajti na mieste Štefana zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po tom, ako ho obvinili, podal prokurátor návrh na jeho väzobné stíhanie. O najbližšom osude mladého muža tak rozhodoval Okresný súd v Trenčíne.

"Polícia obvinila 28-ročného muža z prečinu nebezpečného vyhrážania," avizovala Katarína Kuzmová. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného muža do takzvanej preventívnej väzby. Rozhodnutie o väzbe nie je právoplatné, pretože obvinený proti nemu podal sťažnosť,“ komentoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. V prípade dokázania viny hrozí Štefanovi trest odňatia slobody až na tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy