Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Exkluzívne video: Toto sú Palermove posledné slová na slobode
Zdielať na

Exkluzívne video: Toto sú Palermove posledné slová na slobode

LEOPOLDOV (OKR. HLOHOVEC) / Už je za múrmi leopoldovskej väznice. Známy slovenský raper odsúdený za drogy nastúpil do basy. Televízia JOJ bola pri tom. Pavol Mlynárik alias Palermo roky predával metamfetamín. Hoci hovorí, že nelegálny biznis vymenil za hudbu, dobehla ho temná minulosť. Hrozilo mu až 25 rokov, no pomohlo mu priznanie.

"Už je tak ako to je, treba to ísť nastúpiť, vidíte tam je brána neutiekol som a idem na to. Dá sa pripraviť v rámci toho, že si to môžeš v hlave nejako upratať a proste vbehnúť do toho," toto boli raperové posledné slová pred tým, ako prekročil bránu leopoldovskej väznice. V base si má odsedieť desať rokov, ktoré mu potvrdil Najvyšší súd. Do Leopoldova prišiel po právoplatnom rozsudku zbalený v taškách. "Keby som mal ten rozum, ktorý mám teraz, pred dvadsiatimi rokmi, tak všetko je úplne inak," vyjadril sa Pavol "Palermo" Mlynárik. Palerma už vlani poslal Špecializovaný trestný súd na desať rokov do väzenia. Podobný trest dostal aj jeho kamarát. Obaja sa odvolali a chceli menšie tresty, a tak mal posledné slovo Najvyšší súd.

Raper Palermo ani jeho kamarát 28. októbra na Najvyšší súd neprišli a dali súhlas, aby sa konalo v ich neprítomnosti. Mlynárik cez obhajcu žiadal osem rokov vo väznici s minimálnym stupňom stráženia. S odvolaním ale neuspel. Jeho parťák z biznisu áno. "Pôvodne uložený trest znížil na výšku osem rokov trestu odňatia slobody s tým, že ho zaradil aj do nižšieho stupňa stráženia," uviedol prokurátor ÚŠP.

Palermov drogový príbeh začal ešte v roku 2007

Drogy najprv riešil cez svojho kamaráta Mareka Grosmana. Ten v Seredi trénoval deti v boxe. Medzi miestnymi bol akousi ikonou. Preslávil sa aj tým, že sa po meste premával na svojom oranžovom Hummeri. Spevákov drogový biznis sa na plno rozbehol o štyri roky neskôr. Dal sa dokopy s ľuďmi okolo Dunčovcov, od ktorých kupoval metamfetamín. "Za celé obdobie od roku 2010 do roku 2015 Miroslav Navrátil v dvojičke s Pavlom Mlynárikom predal minimálne 39 kilogramov metamfetamínu v hodnote 1,2 milióna eur," uviedla sudkyňa Pamela Záleská.

Raper drogy posúval hlavne menším dílerom, ktorý ho predávali ďalej. Na jednom z výsluchov, ale vyhlásil, že potom s biznisom úplne sekol a venoval sa iba hudbe. Zo Serede sa preto aj odsťahoval. "Najviac mi bude chýbať syn a čas s rodinou. Žite tak, aby vás nezavreli," vyjadril sa raper Palermo. Z basy sa môže dostať zhruba o sedem rokov. Trest si odpyká vo väznici so stredným stupňom stráženia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy