Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Adam mal vážnu nehodu na motorke. Život mu zachránili policajti a colník
Zdielať na

Adam mal vážnu nehodu na motorke. Život mu zachránili policajti a colník

OVČIARSKO (OKR. ŽILINA) / 18-ročný Adam z dediny Ovčiarsko žije vďaka duchaprítomnosti štyroch mužov, ktorí nosia uniformy. Mladík mal haváriu, pri ktorej sa ťažko zranil a jeden colník a traja policajti mu vedeli podať odbornú prvú pomoc.

"Som toho názoru, že ho zachránili tí štyria, ktorí boli na mieste nehody a podali mu predlekársku pomoc. Bez nich by Adam nežil," vyjadrila sa Adamova mama. Mladý motorkár zostal v kritickom stave po nehode, ktorá sa stala na žilinskej križovatke. "Vodič osobného motorového vozidla v križovatke pri odbočovaní vľavo z doposiaľ nezistených príčin nerešpektoval dopravné značenie daj prednosť v jazde, následkom čoho došlo k stretu s protiidúcim motocyklom," vysvetlila Zuzana Šefčíková, hovorkyňa KR PZ v Žiline. Tínedžer Adam mal po havárii šťastie v nešťastí. Nablízku boli štyria muži, ktorí presne vedeli, čo majú robiť, aby ho zachránili.

"Náš kolega videl, že zranený mladý muž ostal ležať na ceste, pričom mal rozsiahle krvácanie stehna. Bez zaváhania mu poskytol pomoc a urobil kroky na zastavenie krvácania," opísala Božena Chríbiková, hovorkyňa CÚ Žilina. Po prvotnej a veľmi dôležitej pomoci si Adama zobrali do svojej starostlivosti lekári a sestričky žilinskej nemocnice. "Mal zlomené zápästie, kľúčnu kosť, operovanú panvu. Taktiež mal na nohe preťaté hlavné tepny," uviedla Adamova mama.

Mladík, ktorý mal haváriu na skútri, leží v nemocnici už týždeň. Teraz je už aj pri vedomí. "Už ho prebrali z umelého spánku. Čakáme, že každým dňom bude lepšie a lepšie," dodala Adamova mama. Jeho blízki si nesmierne vážia pomoc štyroch chlapov, ktorí mu zachránili život. "Pre mňa to znamená všetko, pretože im ďakujem a budem im ďakovať celý život," dodala na záver Adamova mama.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy