Oblačno
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Tragédia na dvore domu: Starší muž sa údajne zastrelil synovou zbraňou
Zdielať na

Tragédia na dvore domu: Starší muž sa údajne zastrelil synovou zbraňou

OKRES HUMENNÉ / Bezvládne telo 79-ročného muža ležalo na dvore domu. Pomoc záchranárov bola už, žiaľ, márna. Policajti našli na mieste strelnú zbraň a tak prišli aj ďalší kriminalisti.

Bezvládne telo muž ležalo na dvore vedľa domu. Podľa zdroja televízie JOJ ho našla príbuzná.

"Operačné stredisko vyslalo posádku RLP k 79-ročnému mužovi so strelným poranením hlavy," informovala hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová. Mužovi už, žiaľ, pomoci nebolo. "Záchranári po príchode na miesto, žiaľ, konštatovali exitus," dodala hovorkyňa. K nešťastiu došlo v obci neďaleko Humenného. Záchranné zložky sa tam ponáhľali krátko pred šiestou večer.

Na mieste našli aj dlhú guľovú zbraň. Všetko nasvedčuje tomu, že nebohý muž si ublížil sám. Zbraň podľa zdroja televízie JOJ mala patriť synovi nebohého, ktorý ju mal mať v legálnej držbe. Policajti však tieto okolnosti nekomentovali. Predajca vysvetľuje, že každý vlastník zbrane ju musí mať zabezpečenú, aby sa k nej ktokoľvek nedostal.

"Musí mať uzatvárateľnú skriňu, samostatne uzatvorené zbrane a samostatne náboje. Samostatným kľúčom alebo zámkom to musí byť uzavreté. Kľúč by mal mať majiteľ tak zabezpečený, aby sa niekto cudzí k nemu nedostal," avizoval predajca zbraní a streliva Peter Vysočanský. Podľa zdroja televízie JOJ sa však nebohý muž dostal ku kľúčom. "Vzhľadom na to, že v uvedenej veci sú vykonávané procesné úkony, nebudeme k veci poskytovať žiadne ďalšie informácie," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

"Majiteľ zbrojného preukazu je zodpovedný za svoje zbrane. Nemôže to dať hocikomu alebo aby to niekto zobral," dodal predajca. Na miesto prišiel aj kriminalistický technik, ktorý okolnosti zadokumentoval. Policajti už v tejto súvislosti začali aj trestné stíhanie. "Vyšetrovateľ OR PZ v Humennom začal trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a pre trestný čin usmrtenia," povedala Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy