Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž, ktorý mal v Bratislave strieľať na sudkyňu, skončil v nemocnici. Strážia ho policajti
Zdielať na

Muž, ktorý mal v Bratislave strieľať na sudkyňu, skončil v nemocnici. Strážia ho policajti

BRATISLAVA / Igor (55), ktorý mal v bratislavskom Ružinove strieľať na sudkyňu, skončil v nemocnici. O jeho osude sa stále rozhoduje. Psychicky chorého muža, ktorý je už roky zbavený svojprávnosti, majú strážiť policajti.

Policajti, kriminalisti, kukláči aj policajný vyjednávač prišli do bratislavského Ružinova v utorok 24. októbra krátko pred obedom. Na prvom poschodí bytového domu mal od dverí vystreliť 55-ročný muž. Vraj sa mu nepáčilo, že im na dvere zaklopala žena. Malo ísť o sudkyňu. "Chcela sa sním stretnúť, chcela mu dať papier ohľadom nejakého sporu. Ona chcela vidieť obidvoch," opísal sused.

​V byte sa aj s mamou zatvoril a s nikým nekomunikoval. Neskôr sa rozhodol utiecť cez okno. Pri zlaňovaní ho však zadržali. Pri sebe mal aj plynovú pištoľ. Zatiaľ, čo Igora predviedli na policajnú stanicu na výsluch, k jeho 87-ročnej mame, ktorá bola v šoku, smerovali záchranári.

Podľa susedov je muž psychicky chorý a zároveň zbavený svojprávnosti dlhé roky. "On je schizofrenik, nechce sa liečiť. V noci chodí, otvára, zatvára, búcha. Premiestňuje topánky, chorý človek," priblížil Igorov sused Michal. 

Informáciu, či išlo skutočne o sudkyňu, ktorú muž ohrozil zbraňou, zatiaľ oficiálne nepotvrdili. Obvinený je však z útoku na verejného činiteľa. Aktuálne je v nemocnici na psychiatrickom oddelení, kde si počká na ďalšie rozhodovanie. Strážiť ho majú policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy