Zatiahnuté
12°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Tragédia na trati: Žena kráčala oproti idúcemu rýchliku
Zdielať na

Tragédia na trati: Žena kráčala oproti idúcemu rýchliku

OKRES TREBIŠOV / Žena zomrela po zrážke s rýchlikom. Nešťastie sa stalo pri obci Čeľovce v Trebišovskom okrese. Rušňovodič aj napriek veľkej snahe zrážke zabrániť nedokázal.

K tragickej nehode došlo niekoľko stoviek metrov od železničného priecestia. Zrážku s vlakom neprežila jedna žena. Obeťou vraždy bola 46-ročná žena, ktorá pochádzala z obce Plechotice. Vlakom vraj pravidelne cestovala do práce. V osudný deň sa domov už nevrátila.

"V pondelok krátko pred ôsmou hodinou večer na trase výhybňa Slivník-Čeľovce došlo k zrazeniu a usmrteniu osoby, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku," povedala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová.

Podľa našich informácií žena kráčala oproti idúcemu rýchliku. Rušňovodič nemal žiadnu šancu niekoľkotonový kolos ubrzdiť. "Rušňovodič vlaku kvôli krátkej vzdialenosti, aj napriek okamžitému použitiu zvukového výstražného znamenia a rýchločinného brzdenia, zrážke zabrániť nedokázal, " hovorí hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Jana Mésarová. 

Vlaková doprava bola prerušená na niekoľko hodín

Stret s vlakom mal pre 46-ročnú ženu fatálne následky. Utrpela devastačné zranenia, ktorým na mieste podľahla. "Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala, bližšie okolnosti tejto tragickej udalosti zisťuje a v danej veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," hovorí Jana Mésarová. Policajti u rušňovodiča alkohol nezistili a nikto z cestujúcich sa nezranil. Vlaková doprava bola z dôvodu dokumentovania nehody prerušená na niekoľko hodín. "Nehodová udalosť spôsobila meškanie dvoch vlakov v trvaní 80 a 156 minút. Doprava bola obnovená o 23.25 h," dodala Ria Feik Achbergerová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy