Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Muž sa pokúsil vykradnúť podnik v Nitre a skončil za mrežami
Zdielať na

Muž sa pokúsil vykradnúť podnik v Nitre a skončil za mrežami

VRÁBLE / 33-ročný muž sa pokúsil lúpežne prepadnúť barmanku v jednom z podnikov vo Vrábľoch. Po príchode to žene aj oznámil, ale potom sa správal, ako bežný zákazník. Lúpiť sa rozhodol až pri odchode a vyhrážal sa aj zbraňou.

Muž do tohto podniku vo Vrábľoch prišiel krátko po pol noci. Povedal prišiel som vás vykradnúť a objednal si alkohol. Lupič si objednal tri poháriky tvrdého alkoholu. Bol tam vyše hodiny a bez problémov aj zaplatil. Zdalo sa, že je všetko v poriadku až do momentu, keď začal pýtať peniaze a kabelku barmanky.

Tá ho požiadala, aby odišiel. "Barmanke povedal, že preskočí bar pričom obe ruky si dal do vreciek na mikine a spýtal sa či má vytiahnuť zbraň," uviedla Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre

Alkohol zrejme mužovi dodal odvahu. Snažil sa okolo baru pretlačiť k peniazom. Mal však smolu. "Prišla do baru prevádzkarka aj s technikom a páchateľa spacifikovali," dodala Čuháková.

Všetko sa to udialo iba pár metrov od policajného oddelenia. Hliadka tu bola už o pár minút a páchateľa zadržala. "Vyšetrovateľ vzniesol mužovi obvinenie za zločin lúpeže," doplnila Čuháková.

Ide o 30-ročného muža z Viesky nad Žitavou. Po pár dňoch v policajnej cele sa postavil pred súd a skončil za mrežami. V bare sa k tomu čo sa udialo vyjadrovať nechceli. "Okresný súd vzal obvineného do preventívnej väzby rozhodnutie je právoplatné," ozrejmila Lena Kiradžiev, hovorkyňa súdu v Nitre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy