Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Vážna nehoda pri Brezne: Po zrážke kamióna s autom skončili dvaja ľudia v nemocnici
Zdielať na
Krimi

Vážna nehoda pri Brezne: Po zrážke kamióna s autom skončili dvaja ľudia v nemocnici

Zdroj: Polícia SR - Banskobystrický kraj

BACÚCH (OKR. BREZNO) / V Bacúchu v okrese Brezno došlo vo štvrtok, 19. októbra, k dopravnej nehode nákladného a osobného motorového vozidla.

Podľa doterajších informácií polície, mal 46-ročný vodič kamiónu z doposiaľ neznámych príčin prejsť do protismeru, kde došlo k zrážke s osobným autom zn. Mercedes. Pri nehode sa zranila 50-ročná vodička a jej 47-ročný spolujazdec. Boli prevezení do nemocnice. "V havarovanom osobnom motorovom vozidle sa nachádzali dve zakliesnené osoby, ktoré príslušníci HaZZ vyslobodili prostredníctvom hydraulického zariadenia. Poskytli im predlekársku prvú pomoc a následne odovzdali posádkam záchrannej zdravotnej služby," uviedol Jozef Fekiač z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

Na mieste zasahuje 11 hasičov na piatich kusoch techniky. Havarované autá zabezpečili proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín. Nehoda paralyzovala dopravu na ceste I/66, kde sa tvoria rozsiahle kolóny. Na miesto smeruje špeciálne odťahové vozidlo z Banskej Bystrice. Polícia upozorňuje vodičov, že cesta bude prejazdná až po odstránení kamióna, čo môže trvať niekoľko hodín. "Bol prizvaný aj znalec z odboru dopravy, pričom bližšie okolnosti jej vzniku sú predmetom ďalšieho zisťovania," dodala polícia.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy