Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Do školy už neprišiel. Tínedžera zrazilo cestou na zastávku auto
Zdielať na

Do školy už neprišiel. Tínedžera zrazilo cestou na zastávku auto

RIMAVSKÁ SOBOTA / Spoza autobusu vybehol rovno pod kolesá idúceho auta. V Rimavskej Sobote sa ráno vážne zranil 15-ročný školák. Do nemocnice ho viezli s poruchou vedomia. Museli ho napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu.

15-ročný školák kráčal pešo z domu na autobusovú zastávku. Z jednej strany cesty na druhú mal prebiehať, a to mimo priechodu pre chodcov. Z opačnej strany prichádzal vodič osobného auta. Smeroval do práce. V aute s ním sedeli ďalšie 4 ženy. Zrazu v strede cesty zbadal chodca, avšak príliš neskoro.

Chlapec podľa slov vodiča osobného auta vybehol spoza autobusu, ktorý stál pri kraji cesty. Ten následne z miesta aj odišiel. Vodič auta ešte stihol dupnúť na brzdu, no zrážke už nezabránil. "Podľa doposiaľ zistených informácií ku nehode došlo tak že 15-ročný chodec vyšiel na cestu zo zadnej časti tam odstaveného autobusu," uviedla hovorkyňa KR PZ Banskej Bystrice Petra Kováčiková.

59-ročný vodič začal brzdiť, no išlo o príliš krátku vzdialenosť a stretu s chlapcom už nezabránil. Patrika vyhodilo na čelné sklo a dopadol mimo cesty na trávu. Až do príchodu záchranárov bol pri ňom vodič. Školák vraj nereagoval a ťažko dýchal. Do banskobystrickej nemocnice ho chceli previezť letecky, no počasie bolo zlé a vrtuľník nakoniec nevzlietol.15-ročný chodec dopadol na trávu a zostal ležať. V bezvedomí ho previezli do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.  Kto v tomto prípade pochybil, vyšetrujú policajti. Na mieste bol aj znalec z odboru cestnej dopravy. Vodič smeroval do práce.

On ani jeho 4 spolujazdkyne sa nezranili. Vodičovi alkohol nezistili. Z toho, čo sa stalo, bol v šoku. Kto v tomto prípade pochybil budú vyšetrovať policajti a vyjadrí sa aj znalec. Policajti hľadali aj vodiča autobusu, spoza ktorého mal vyjsť Patrik. Ten totiž z miesta krátko po kolízii odišiel. Zrejme si v spätnom zrkadle nevšimol, že došlo ku nehode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy