Jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Lovci lebiek zadržali v zahraničí jedného z najhľadanejších Slovákov
Zdielať na
Krimi

Lovci lebiek zadržali v zahraničí jedného z najhľadanejších Slovákov

GRAZ / Polícia na sociálnej sieti zdieľala zadržanie najhľadanejšieho Slováka v spolupráci s rakúskou políciou. Antona Hudeca z Nitry zadržali v rakúskom meste Graz. Policajné oddelenie známe ako Lovci lebiek sa prípadom zaoberali od roku 2017.

"Situáciu pritom sťažovalo to, že hľadaná osoba postupovala na úteku veľmi sofistikovane, pohybovala sa po viacerých miestach Európy, pričom používala rôzne aliasy a falošné doklady," vysvetlila polícia. Dlhodobo hľadaný Anton Hudec v minulosti aktívne pôsobil v rámci organizovanej skupiny páchaním najmä násilnej trestnej činnosti predovšetkým v Nitrianskom kraji.

Na muža bol vydaný Európsky a Medzinárodný zatykač

Pred jedenástimi rokmi, dňa 12. októbra 2012 muža Krajský súd v Nitre uznal za vinného pre pokračovací obzvlášť závažný zločin vydieračského únosu. Súd mu nariadil trest odňatia slobody na 12 rokov nepodmienečne. Anton na výkon trestu nenastúpil, no vydal sa na útek. Okresný súd v Nitre na hľadaného vydal dňa 20. decembra 2012 Európsky a Medzinárodný zatýkací rozkaz.

Polícia ocenila zahraničnú spoluprácu

Polícia na sociálnej sieti poďakovala kolegom v Rakúsku za kvalitnú medzinárodnú spoluprácu. "Lovci lebiek intenzívne spolupracovali s partnerskou jednotkou z Bundeskriminalamt – FAST Rakúsko, ktorá hľadaného v rakúskom meste Graz zadržala v týchto dňoch," dopísala. Aktuálne prebieha extradičné konanie na prevezenie a vydanie zadržanej osoby na Slovensko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy