Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Panika v lese: Muža pri práci zavalil traktor, priletel aj vrtuľník
Zdielať na

Panika v lese: Muža pri práci zavalil traktor, priletel aj vrtuľník

ZÁZRIVÁ / Vo štvrtok večer sa stal v zázrivských lesoch ťažký úraz. Lesníka údajne zavalil traktor. Na pomoc lesnému pracovníkovi letel vrtuľník, no dorazili aj hasiči a záchranári.

Skupina lesných pracovníkov robila do neskorého popoludnia, keď zatiaľ nezistených príčine pri oprave lesného kolesového traktora
sa stal pracovný úraz. Spolupracovníci rýchlo volali pomoc. Všetky záchranné zložky prišli v čo najkratšom čase na miesto do ťažko dostupného terénu. "Lekár bol priamo do terénu vysadený navijakom. 25-ročného muža po tom, čo ho prešiel traktor utrpel vážne poranenia hrudníka, panvy a dolnej končatiny. Záchranári mu na mieste poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie," uviedla hovorkyňa ATE Poprad Zuzana Hopjaková.

Do ťažko dostupného lesného terénu vyrazili horskí záchranári. Tí ratovali zraneného muža. Takisto na miesto prišli aj dolnokubínski hasiči. Aj keď bola privolaná letecká záchranná služba, napokon muža do nemocnice prevážala sanitka. "Vo večerných hodinách sme boli vyžiadaní na súčinnosť ku zranenému lesnému robotníkovi, ktorý mal byť zvalený alebo prejdený traktorom," upresnil horský záchranár v Malej Fatre Matej Pistek.

Lesníka odviezli na nosidlách

Pacient utrpel polytraumu a na tele mal viaceré poranenia. Bol ošetrený lekárom, zabalený do nosidiel a následne odvezený horskou záchrannou službou. "Bol transportovaný horskou záchrannou službou v spolupráci s hasičským záchranným zborom ku prístupovej ceste, kde bol odovzdaný sanitke," dodal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy